MAKALELER / Astım ve Koah Hastalarında Düşük K Vitamini Seviyesi





Astım ve Koah Hastalarında Düşük K Vitamini Seviyesi:

 

1--Danimarka’daki Kopenhag Üniversitesi’nde yapılan araştırma, kanlarında düşük K vitamini seviyesi olan kişilerin akciğer fonksiyonlarının zayıf olması ve astım, KOAH ve hırıltıdan muzdarip olma olasılıklarının daha yüksek olduğunu tespit etti.

 

2--K vitamini ıspanak, lahana ve brokoli gibi yeşil yapraklı sebzelerde, bitkisel yağlarda ve tahıl tanelerinde bulunur. Kanın pıhtılaşmasında rol oynar ve böylece vücudun yaraları iyileştirmesine yardımcı olur.

 

3--Araştırma için, akciğer fonksiyon testine katılan 4.000 kişi analiz edildi, kan örnekleri alındı ve sağlıkları ile yaşam tarzlarıyla ilgili sorular soruldu.

 

3.1--Sonuçlara göre, düşük K vitamini belirteçleri olan kişilerin akciğer fonksiyon testlerinde daha kötü performans gösterdiği ve KOAH hastası olduklarını söyleme olasılıklarının 2 kat, astım hastası olduklarını söyleme olasılıklarının % 44 ve hırıltı bildirme olasılıklarının % 81 daha fazla olduğu ortaya çıktı.

 

3.2--Uzmanlar, yetişkinlerin vücut ağırlıklarının her bir kilogramı için günde yaklaşık 1 mikrogram K vitaminine ihtiyaç duyduklarını belirtiyor.

 

Kaynak:https://www.sozcu.com.tr/




Makalenin İzlenme Sayısı : 69

Eklenme Tarihi : 05.09.2023

Önceki sayfaya geri dön.