MAKALELER / İşitme Kaybı na Karşı Omega 3 Tüketmek





İşitme Kaybı na Karşı Omega 3 Tüketmek:

 

1--Araştırmacılar, yüksek DHA seviyelerine sahip orta yaşlı ve yaşlı yetişkinlerin yaşa bağlı işitme sorunları yaşama ihtimalinin, düşük DHA seviyelerine sahip olanlara göre % 8-20 daha az olduğunu söylüyor.

 

2--Çalışma, yaşları 40 ila 69 arasında değişen 115.000'den fazla kadın ve erkek hakkında veri topladı. En yüksek DHA seviyelerine sahip olanların, en düşük DHA seviyesine sahip olanlarla karşılaştırıldığında, hiçbir işitme sorunu bildirmeme olasılığı % 16 daha fazlaydı.

 

3--En yüksek DHA seviyelerine sahip olanlar, en düşük DHA seviyelerine sahip olanlarla karşılaştırıldığında, gürültülü ortamlarda konuşmayı anlamada zorluk yaşadıklarını bildirme olasılıkları da % 11 daha azdı.

 

4--Araştırmacılar, omega-3 yağ asitlerinin iç kulaktaki hücreleri korumaya yardımcı olabileceğini veya yüksek seslere, kimyasallara veya enfeksiyonlara karşı enflamatuar tepkileri azaltabileceğini ve böylece yaşa bağlı işitme kaybına karşı koruyabileceğini düşünüyor.

 

4.1--Omega-3 yağ asitleri balık, kabuklu yemişler, tohumlar ve balık yağı gibi besin takviyelerinde bulunur. Somon gibi daha yağlı balıklar yemek veya balık yağı takviyeleri almak DHA düzeylerini yükseltebilir.

 

Kaynak: https://www.milligazete.com.tr/

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 43

Eklenme Tarihi : 05.09.2023

Önceki sayfaya geri dön.