MAKALELER / Beynin Mikrobiyomu





Beynin Mikrobiyomu:

 

1--Tıpkı bağırsaklarımızda olduğu gibi beynimizde de bakterilerin bulunduğu anla-şıldı. Daha doğrusu, olabile-ceklerine dair bazı bulgular elde edildi.

 

2--ABD, Birmingham'daki Alabama Üniversitesi araştırmacılarının fark ettiği bu şaşırtıcı durum, beynimizin de kendine özgü bir mikrobiyomu olabileceğini işaret ediyor. Ancak henüz derinlemesine araştırılmadı.

 

2.1--Keşfedilen bakterilerin beyne özgü olabilecekleri sanılıyor. Alabama Üniversitesi araştırmacıları, çubuk şeklindeki bu bakterilerin yoğunluğunun, beynin farklı bölgelerinde değişiklik gösterdiğini düşünüyor.

 

3--Şimdilik görüldüğü kadarıyla, hipokampüs ve prefrontal kortekste daha yoğun oranda bakteri bulunabileceği söyleniyor.Bakterilerin beyne nasıl ulaştığı henüz bilinmiyor ama bu bulgular doğruysa devrimsel nitelikte bir keşifle karşı karşıyayız demektir.

 

4—Yorum:Bağırsak mikrobiyomu için pre-pro biyotik gıda tüketirken beynin mikrobiyomu için ne tüketelim belki pre-probiyotik gıda sadece bağırsağı değil beynin mikrobiyomunuda düzeltip akıl hastalıklarında çözüm üretebilir mi.

 

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 55

Eklenme Tarihi : 05.09.2023

Önceki sayfaya geri dön.