MAKALELER / Isı Yalıtımında Thermal Boya Kullanımı





Isı Yalıtımında Thermal Boya Kullanımı:

 

1--Derin Boya, binaların ısı yalıtımı için Thermal boya üretimine geçti.Derin Boya iç pazarın yanı sıra ihracatta da hızla büyüyor.

 

2-- Thermal boya alanında faaliyet gös-terdiklerini belirten Fehmi Şenok,“Enerji tasarrufunda son zamanlarda Thermal kaplama olarak bilinen ve Kanada ile Japonya'da yaygm biçimde kullanılan bir ürün de alternatif olarak pazara sunuldu” dedi. Bu alanda Türkiye'nin ilk firması.

 

3-- Güneş ışınlarının % 95'ini, ultraviyole ışınlarının ise % 85'ini geri yansıtabilen Thermal boya sisteminin çatı, dış ve iç cephe olmak üzere üç ayrı bölgede kullanıldığını aktaran Şenok, şöyle devam etti: “Ürünün çatılarda kullanımında, gün boyu binaları tepeden ısıtan güneşi, kış aylarında soğuk ve yağmuru sokmaz. Güneş ışınları yüzeye dik geldikçe yansıma artar.

 

3.1--Dolayısıyla ürünün termal performansı artar. Dış cephede tercih edildiğinde ise, yüzeye çarpan ısıyı yansıtarak, geriye nüfus etmesini sağlar. Böylece kışın soğuk havanın içeriye girmesini, yazın da sıcak havanın içeri girmesini engeller.

 

Kaynak:Dünya Gazetesi

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 49

Eklenme Tarihi : 05.09.2023

Önceki sayfaya geri dön.