MAKALELER / Bor-Redüktör Yağı Katkı Maddesi-Bor Teknolojisiyle % 15 Tasarruf Sağladı





Bor-Redüktör Yağı Katkı Maddesi-Bor Teknolojisiyle % 15 Tasarruf Sağladı:

 

1--Ürettiği nano boyutlu hekzagonal Bor Nitrür’ün (hBN) yağlayıcılık özelliğinden faydalanarak, piyasaya sürtünmeyi azaltıcı ürünler sunan bir teknopark şirketi olan Bortek Bor Teknolojileri ve Mekatronik Limited Şirketi araçlarda kullanılan Boronmax serisine, redüktör gibi dişli sistemlerde kullanılan Boronmax M1002’yi ekledi.

 

2--Redüktör yağı olan Boronmax M1002’nin, sistemlerin içindeki sürtünmeyi azaltmak için geliştirildiğini ve ürürderinin şu anda seramik, çimento fabrikalarında ve demir çelik fabrikaları da dahil değişik üretim tesislerinde kullanıldığını belirten şirket ortaklarından Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuran Ay; “Bu ürünle % 10-15 gibi ciddi bir boyutta enerji tasarrufu sağlanması çok önemli. Boronmax M1002,yi bir raf ürünü gibi sunmuyor, butik usulü çalışıyoruz. Redüktörün özelliklerini öğrendikten sonra özel üretim gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

 

3--Boronmax’m ayrıca motorların yağ haznelerinde kullanılabildiğini ifade eden Ay, “İçinde tamamen kendi üretim yöntemlerimizle sentezlediğimiz, çok iyi kristalleşmiş nano boyutlu hBN var. Hiçbir safsızlık içermiyor. Sürtünmeyi azaltmanın yanı sıra yakıt tasarrufu sağlıyor, sürtünme olmadığı için daha sessiz çalışıyor, tam yanmayı sağladığı ve bu nedenle zararlı gazlar ortaya çıkmadığı için havayı daha az kirletiyor” dedi.

 

Kaynak:Dünya Gazetesi

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 83

Eklenme Tarihi : 17.07.2023

Önceki sayfaya geri dön.