MAKALELER / 2030'da Fosil Yakıtlardan Kurtulmak- İskoçya





2030'da Fosil Yakıtlardan Kurtulmak- İskoçya :

 

1--WWF tarafından desteklenen bir araştırmaya göre, İskoçya’da planlanan yenilenebilir enerji projeleri ve karbon emisyonlarını azaltmak için gerçekleştirilen enerji tasarrufları sonucunda, ülke 2030 yılına kadar fosil yakıt kullanımını tamamen sonlandırabilir.

 

1.1--WWF tarafından desteklenen ve danışmanlık şirketi DNV-GL tarafından gerçekleştirilen araştırma, İskoçya'nın 2030 yılı için koyduğu karbon emisyonu azaltma hedefini test etmeyi amaçlıyor.

 

1.2--Ülkenin bir diğer hedefi de 2020 yılına kadar elektrik talebinin yüzde 100'ünü yenilenebilir enerjilerden elde etmek. Rapora göre, İskoçya'nın yoğun rüzgar ve dalga enerjisi potansiyeli ve yeşil enerjilerde gerçekleştirilen inovasyonlar bu hedefin gerçekleştirilmesinde önemli bir role sahip.

 

2--Bugün elektrik üretimi İskoçya’nın karbon emisyonlarının üçte birine yol açıyor. Yenilenebilir enerjiler, ülkenin elektrik üretiminde en önemli role sahip ve nükleer, kömür ve gazı geride bırakıyor.Kasım ayında rüzgar türbinleri ülkenin elektrik ihtiyacının yüzde 100'ünü karşıladı.

 

Kaynak:CBT

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 135

Eklenme Tarihi : 17.07.2023

Önceki sayfaya geri dön.