MAKALELER / Solvent Geri Dönüşüm Cihazı Üretmek- Gürsel Kimya





Solvent Geri Dönüşüm Cihazı Üretmek- Gürsel Kimya:

 

1--İngiltere'den solvent geri dönüşüm cihazları ithal eden Gürsel Kimya, Deko Ltd. Şti. ortaklığıyla birlikte solvent geri dönüşüm cihazı üretimine geçti

 

2--İşletmelerde kullanılan solventlerin% 95-98'ini tekrar geri kazanımın sağlayarak sanayicinin maliyetlerini düşürdüğü gibi çevre kirliliğini de azaltan solvent geri dönüşüm cihazı, solvent kullanımmı % 80 azaltarak 6 aylık kullanımla kendini amorti ediyor

 

3--Karakoç, ürünün patentini aldıklarım ve "SGK" adıyla pazarlayacaklarım belirterek, ortaklıkla üretilen cihazı yüzde 50 daha ucuza malettiklerini kaydetti. Mevcut 25 olan litre olan solvent işleme kapasitesini 45 litreye çıkararak daha az işçilik ve elektrik ile daha fazla miktarda solvent geri kazanımı sağladıklarını ifade etti.

 

4--Cihazın yüzde 95-98 geri kazanım ile solvent tüketimini yüzde 80 daha azaltırken, ortalama 6 aylık kullanım ile maliyetini amorti ettiğini vurgulayan Karakoç, ayrıca firmaların atık oranının 20'de 1 oranında azaldığını ifade ederek, "Solventin doğaya karışmadan tekrar kullanılmasını sağlayarak kullanıcıya ekonomik alanda fayda sağlarken, doğayı da koruyoruz" dedi.

 

5--Cihazın tasarımım gerçekleştiren Deko Ltd. Şti. Sahibi Suphi Komut ise, geliştirdikleri cihazın, denizcilik, havacılık, otomotiv ve yan sanayi, tekstil, metal, beyaz eşya yan sanayi, motor, makine bakım atölyeleri ve fabrikaların bakım bölümleri gibi solventin ihtiyaç duyduğu tüm sektörlerde kullanılabildiğini anlattı.

 

Kaynak:Dünya Gazetesi




Makalenin İzlenme Sayısı : 67

Eklenme Tarihi : 17.07.2023

Önceki sayfaya geri dön.