MAKALELER / Sera Isıtma Kazanı-Caner Çelik Isı





Sera Isıtma Kazanı-Caner Çelik Isı:

 

1--Kalorifer kazanı ve ısı sistemleri imalatına 1998 yılında başlayan Caner Çelik Isı ve Pres Sanayi, 2005 yılında ise Antalya daki seracılardan gelen teklif üzerine sera ısıtma kazanları üretmeye başladı.

 

2--Antalya’daki sera üreticilerinden büyük talep gördüklerini kaydeden Mustafa Aktaş, “Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Müdürlüğü ile satış sözleşmesi yaptık. Üreticilerimiz bu ürünü bu kurumdan satın alabilirler. Antalya’da 2009 yıkıda satış bürosu açtık.

 

2.1--Küçük ölçekli seralarda kullanılmak üzere yapmış olmamıza rağmen bu yıl Antalyada 20 dönüm, Mersinde 33 dönüm olan seralara, sera ısıtma kazanlarımızdan kurduk. Ürünlerimizde 2 yıl garanti veriyoruz. Tüm kazan parçalarının arıza anında söküle- bilmesi ve tamiratı mümkündür. 100 bin -200 bin kcal arasında istenilen kapasitede imalat yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

3--Aktaş, şöyle devam etti: “Sera ısıtma kazanımız saate 5500 metreküp hava üreten fan yardımı ile tabanda bulunan soğuk havayı emerek çalışıyor. Örneğin 10 derece sıcaklıktaki havayı emip, kazandan geçirerek 80 ila 100 derece arasındaki sıcaklığı seranın içine yayıyor.

 

3.1--Diğer bir özelliği seranın içinde sıcak hava sirkülasyonu yaptığı için bitkilerin büyümesinde ve gelişmesinde daha çok verim alınmasını sağlıyor. Ayrıca sıcak havalarda kazanı yakmadan çalıştırarak seranın serinletilmesi sağlanıyor. Bu özellik diğer hiçbir üründe yok. Çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Bitkilere verilen ilaçlarda azalma olduğunu ve bitkiden daha fazla verim alındığını görüyorlar.

 

Kaynak:Dünya Gazetesi

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 57

Eklenme Tarihi : 17.07.2023

Önceki sayfaya geri dön.