MAKALELER / Manyetik Kireç Önleyici Cihazlar Enerji Tasarrufu Sağlıyor





Manyetik Kireç Önleyici Cihazlar Enerji Tasarrufu Sağlıyor:

 

1--Ekonotek firma sahibi Haşan Benlioğlu, manyetik kireç önleyici aparatlar, manyetik doğalgaz (LPG, sıvı yakıtlı kazanlar) tasarruf önleyici aparatlar, araçlar için manyetik yakıt tasarruf cihazları ile elektrikte led aydınlatma ürünleri ve su tasarruf ürünleri satışı yaptıklarını vurguladı.

 

1.1--Sanayi kuruluşlarında bulunan makinelerin kireç yüzünden tam randımanlı çalışmayıp bozulduğunu ve bunun üretim bölümünü olumsuz yönde etkilediğini ifade eden Benlioğlu, “Kireç problemi genellikle kimyasal madde kullanılarak çözülüyor. Bu yöntemde maliyetler çok fazla olarak ön plana çıkıyor. Bizim sattığımız manyetik kireç önleyici kireç oluşmasını engelleniyor.

 

1.2--Aynı zamanda eskiden oluşmuş kireç ve manyetiklerin etki alanı içinde kalan kısmı da su kullanımına bağlı olarak belirli bir zaman dilimi içinde temizleniyor. Bu manyetiklerin elektrik ihtiyacı yok. Üniversitelerin verdiği rapora göre kullanım ömrü 100 yıl. Bir kere takılan cihaz ömür boyu kullanılıyor” dedi.

 

2--Türkiye’deki sanayi kuruluşların en önemli sorunlarının eneıji maliyetleri olduğunu vurgulayan Benlioğlu, yakıt tasarrufu amacıyla kullanılan manyetiklerin sanayi kuruluşlarında % 4-12 arasında enerji tasarrufu sağladığım dile getirdi. Ayrıca araç yakıt tasarruf cihazlarının satışım da yaptıklarını ifade eden Benlioğlu, şöyle devam etti: “Araç yakıt tasarruf cihazlarının % 18 oranında tasarruf sağladığı Ortadoğu Teknik Üniversitesi raporu ile belgelendi. Bütün manyetik aparatlar Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından onaylı iki yıl garanti belgesi ile satılıyor. 

 

Kaynak:Dünya Gazetesi

 

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 69

Eklenme Tarihi : 17.07.2023

Önceki sayfaya geri dön.