MAKALELER / Aydınlatma-Dış Aydınlatmada %70 Tasarruf Sağlamak





Aydınlatma-Dış Aydınlatmada %70 Tasarruf Sağlamak:

 

1--Rexus ANÇ Enerji Elektronik AŞ‘nin kurucusu ve genel koordinatörü Hasan Vatansever,Ford Oto- san’daki aydınlatmalara yönelik bir çalışma yaptık. Bursa’da bir fabrikanın dış aydınlatma sistemlerini değiştirerek              % 67’ye varan elektrik tasarruf sağladık. Sistem 2-3 yılda kendini amorti edecek.

 

2--Ayrıca sokak lambası armatür çalışmalarını bitirdik ve devletle bir iki görüşme yaptık. Yakın za¬manda sokak lambaları tamamen LED teknolojisine geçecek.

 

3--Yine Enerji Bakanlığından 180 bin adet sokak lambası aydınlatması için geldiler ve bize teknik detayları verdiler. Biz de üzerinde çalıştık. Bunun yanında futbol sahalarının aydınlatmalarını da çözdük ve Kocaeli’nde numune bir çalışma yaptık. Statta % 70’e varan enerji tasarrufu sağladık.

 

4--Antalya’da bir AVM’nin çatısındaki güneş panelleriyle elektrik sarfiyatını karşılamasına olanak sağlayacak bir proje hazırladık. AR-GE‘sini tamamladığımız LED floresanlarm da üretimine geçtik. Normal floresan 22 watt elektrik tüketirken bu ürün 6.5 watt tüketiyor. Ürün, uzun süreli kullanımlar için, örneğin üretim merkezleri için çok uygun. Çünkü bu ürünlerde tüketim sırasında ısı da sorun olmuyor

 

Kaynak:Dünya Gazetesi




Makalenin İzlenme Sayısı : 86

Eklenme Tarihi : 17.07.2023

Önceki sayfaya geri dön.