MAKALELER / Yeni İnovasyonlar-Buluşlar





Yeni İnovasyonlar-Buluşlar:

 

1--Yiğit Akü’nün ürettiği ‘çip’li araçtaki arızayı önceden haber verebilen akıllı akü, bu firmaya 5 yeni ülkenin kapısını açtı.

 

2--Rizeli Özcan Sümer’in Suwen markalı iç giyim ürünleri için geliştirdiği ‘cep telefonu, bilgisayar, kablosuz ağlar gibi ‘radyasyon’ kaynaklarından vücudu koruyan ‘radyasyon savar’ iç çamaşırları büyük ilgi görüyor

 

3--Gaziantepli Refik Yıldız’m ürettiği ‘B5A Sıvı Organik Gübre’ GDO’lu gıda, toprakta ve bitkide kimyasal kirlilik gibi tartışma konusu sorunlara çözüm getirdiği iddiasıyla yola çıktı ve Hollandalı dev bir tarım şirketinden çok iyi teklifler aldı.

 

4--Kayserili Kumtel, köşeli fırına yuvarlak tepsi koydu 60 bin adet ihraç etti ayrıca museviler için özel ısıtmak ‘şabat firını’ tasarladı, yakında İsrail’e satacak.

 

5--Laleli’nin eski trikocularından Ali İhsan Şen ve eşi Selma Şen, triko ve diğer giyimlerde Afrikalı anatomisine göre üretim yapınca 25 Afrika ülkesine ürün satabildiler.

 

6—İstanbullu Fisun Usta, 2 yıllık araştırma geliştirme çalışmasıyla ‘çuvalların içindeki çamaşırların sayısını, niteliğini ayırt eden’ Radyo Frekanslı Tekstil Takip Sistemi (RFTT) Cihazı geliştirdi ve hastanelerin, otellerin, restoranların ve üaç fabrikalarının çamaşırlarını yıkayan şirketini rakiplerinin çok önünde tutmayı başardı.

 

 

Kaynak:Para Dergisi

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 60

Eklenme Tarihi : 17.07.2023

Önceki sayfaya geri dön.