MAKALELER / Psikiyatrik Bozukluklarda Ortak Genetik Kalıp





Psikiyatrik Bozukluklarda Ortak Genetik Kalıp:

 

1--Beş Farklı Psikiyatrik Bozukluğun Genlerdeki İzleri Sürüldü Ve Benzer Kalıplara Ulaşıldı

 

1.1--Otizm, şizofreni, bipolar bozukluk, depresyon ve alkolizm. California Üniversitesi (UÇLA) araştır¬macıları bu beş psikiyatrik bozukluğun genlerdeki izlerini sürdüğünde genetik faaliyetler açısından ortak kalıplarla ortaya çıkıyor olabileceklerini gördü.

 

2--Yüzlerce insanın beynini analiz eden uzmanlar özellikle bipolar bozukluk, otizm ve şizofreni söz konusu olduğunda beynin belirli molekülleri benzer oranlarda ürettiğini keşfetti. Bunun dışında; bipolar ile ağır depresyon arasında ve ağır depresyon ile otizm arasında benzer kalıpların paylaşıldığı da görüldü.

 

3--Araştırma sonuçları, bu beş bozukluğun, beyin hücrelerinin birbirleriyle etkileşimlerini de benzer şekilde sekteye uğratarak beyinde belirli kalıplarla ortaya çıkan bir yansıma yarattığını gösteriyor.

 

4—Yorum:Psikiyatrik bozukluklarda ortak kalıp bu hastalıkların çeşitli nörotransmiter aktivasyon oranlarına göre(vda/v5ht, vna/vach vs) bir grafik diyagramda göstrilebilmesini mümkün kılabilir.

 

4.1--Bu diyagramın bir ileri adımı bu hastalıkların bir rezonans diyagramında gösterilmesi-psikiyatrik bozukluklarda mss nin dış kuvvetin frekansına bağlı olarak  rezonansa girdiğini gösterebilir.Rezonans diyagramı kullanılabilir.

Kaynak:Mekanik Titreşimler-Prof.Dr.Fuat Pasin

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 57

Eklenme Tarihi : 17.07.2023

Önceki sayfaya geri dön.