MAKALELER / Cilt-Deri- Yoğun LED Işığı Botox Etkisi Yapıyor





Cilt-Deri- Yoğun LED Işığı Botox Etkisi Yapıyor:

 

1-- Ulm Üniversitesi bilim insanları, yoğun LED ışığının kırışıklıkları gidererek cildin olduğundan genç görünmesini sağladığını kanıtladı.

 

2--Andrei Sommer ve Dan Zhu, daha önce açıklanan bir teoriyi pratikte uygulamak için kendi ciltleri üzerinde deney yaptılar. Araştırmacıların görüşüne göre ışık, cildin elastik liflerini çevreleyen ve hareketsiz kılan ince bir su tabakasını bozuyor. Bu tabakanın yokluğunda lifler esnekliklerini geri kazanıyor ve cilt kendi kendine düzleşiyor.

 

2.1--Aynı liflerin damarlarda ve kalp kaslarında da bulunması nedeniyle, araştırmacılar, yöntemin kalp-dolaşım hastalıklarının tedavisinde de yardımcı olabileceğini düşünüyorlar.

 

3--Cildin gerginliği için önem taşıyan protein elastindir. Elastin cilt hücreleriyle birlikte suyla çevrilidir. Su molekülleri düzenli bir yapı oluşturarak elastin lifleri için sağlam bir kılıf haline gelirler. Elastin yaşlanmaya başladığında su kılıfı ve lif arasında yağ asitleri, aminoasitler ve kalsiyum tuzları birikmeye başlar. Böylece elastin şişer ve sabitleşir.Bu hareketsizlik bilim insanlarının son bilgilerine göre kırışıklıklara neden olmakta.

 

3.1--Bu teoriyi kanıtlamak isteyen iki araştırmacıdan biri dokuz hafta boyu her gün, göz çevresindeki kırışıklıklarına (ışık tayfının kırmızı alanından) yoğun ışık uygulamış. Bu uygulamadan sonra kırışıklıkların derinliği ve çizgilerin uzunluğu önemli ölçüde azaldı diyen bilim insanlarının açıklaması şöyle:Işığın enerjisi su kılıfının düzenini bozarak, su moleküllerini liflerden ayırıyor.

 

3.2--Böylece elastin yeniden hareket kazanarak, derinlikleri dengelemekte Araştırmacılar on bir aylık ışık uygulamasında! sonra cilt renginin ve yapısının bile gençleştiğini söylüyorlar. Elastin, ciltteki işlevi dışında damarlara kalp kaslarına da esneklik verir.

 

3.3--Bu doku türlerinde çok daha fazla su bulunduğı için de bu tür bir ışık uygulamasının organları gençleştirmede daha etkili olabileceğini düşünüyor iki araştırmacı. Bu araştırmada kullanılanla aynı dalga boyundaki ışık yara tedavisinde kullanılıyor. Işık iyileşme sürecini hızlandırmakta.

4—Yorum:Yazın Güneşli havalarda-deniz kıyısında vs tatil yapmanın faydaları çok.Zira güneş ışığı botoks etkisi yaparak cildi güzelleştirirken aynı zamanda kişilerin vücutları bol bol d vitamini yaparak bağışıklığı-ruh sağlığını güçlendirmekte.

 

Kaynak:CBT




Makalenin İzlenme Sayısı : 70

Eklenme Tarihi : 17.07.2023

Önceki sayfaya geri dön.