MAKALELER / Yapay Zeka-Hasar Tespitinde Yapay Zeka Kullanımı





Yapay Zeka-Hasar Tespitinde Yapay Zeka Kullanımı:

 

1--Finans sektörü yapay zekanın ilk olarak kullanıldığı ve kolay geri dönüş alınan alanlar arasında yer alıyor. Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifiJnin (TRAI) düzenlediği ve bir ilk olan Türkiye Yapay Zeka Zirvesi'nde konuşan Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Abacı, finans alanında yaşanan hızlı gelişmenin sigorta sektörüne de yansıdığını belirterek, "Yapay Zeka teknolojilerini bir şekilde müşteriye daha iyi hizmet verebilmek için kullanabilen Finans şirketleri diğerlerinden ayrışacak" değerlendirmesinde bulundu.

 

2—Yapay zeka sayesinde hasar faturasını ve IBAN bilgisini paylaşan müşterilere anında ödeme yapabildiklerini belirten Abacı, "Müşterilerimiz gönder tuşuna bastıktan en geç beş saniye sonra hasar ihbarını alıyoruz, gönderdiği faturayı yapay zeka teknolojileri ile analiz ediyoruz, ödemeyi API aracılığı ile banka hesabına yatırıyoruz ve hasar dosyasını da kapatıyoruz" dedi.

 

3--Anadolu Sigorta'nın geliştirdiği AS'LI isimli bir robot da bulunuyor. AS'LI, acentelerin yenileme dönemi gelmiş kaskolarını tespit ediyor, bunlar için teklif hazırlıyor, bu projeler onaylanırsa, ilgili kişiler tarafından poliçelendiriliyor.

 

Kaynak:Para Dergisi-25.02-03.03.2018




Makalenin İzlenme Sayısı : 64

Eklenme Tarihi : 17.07.2023

Önceki sayfaya geri dön.