MAKALELER / Pirinç Tarlalarını Canavar Kurt koruyacak-Japonya





Pirinç Tarlalarını Canavar Kurt koruyacak-Japonya:

 

1--Çiftçilerin kuşları ve hasadı yemek isteyen vahşi hayvanları korkutmak için tarlaya korkuluk koyduğunu biliyoruz.Bu, şimdiye kadar belirli ölçülerde işe yaramış olabilir. Ancak Japonya'da geliştirilen bu korkutucu robot, bırakın vahşi hayvanların yaklaşmasını, tarlanın üzerinde bir tek kuşun uçmasını bile engelliyor.

 

1.1--Her şeye olduğu gibi, korkuluk sorununa da teknolojik bir çözüm bulan Japonların, ülkenin doğusundaki Kisarazu kentinin Chiba bölgesinde temmuz ayından bu yana denedikleri Canavar Kurt robotu, önümüzdeki ay seri üretilmeye başlanacak.

 

1.2--Korkutucu görüntüsü, kırmızı LED ışıklı gözleri ve 48 faklı ses efektiyle çalışan Canavar Kurt (Süper Monster Wolf), kızıl ötesi sensörleriyle tarlaya yaklaşan hayvanı tespit ediyor.

 

1.3--Kurt sesinden insan sesine, farklı sesleri çıkarmaya başlayan Canavar Kurt, yaz ayından bu yana denendiği tarlalarda başarılı olmuş. Japonya Tarım Kooperatifi Derneği Başkanı Chikao Umezavva, Canavar Kurt'un seri üretimle tüm ülkeye yayılacağını söylüyor.

 

2--Ürünün bir kilometreye kadar etkili olduğunu ve elektrikli çitlerden daha olumlu sonuç aldıklarını belirten Umezavva, robotun ayrıca çevre dostu olduğunun altını çiziyor. Tam 65 santimetre uzunluğunda ve 50 santimetre yüksekliğindeki Canavar Kurt, güneş enerjisiyle çalışıyor. Fiyatıysa 4 bin 840 dolar olarak belirlenmiş.

 

3—Yorum:Tarlaları korumak için imal edilen Teknolojik Korkuluk Canavarlar hem sensörlerle-hava durumu-nem vs donatılabilir hemde çeşitli böcek ve hayvan kaçırtıcı frekanslarda üretilebilir.

 

Kaynak:Para Dergisi-11-17.03.2018

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 61

Eklenme Tarihi : 17.07.2023

Önceki sayfaya geri dön.