MAKALELER / Ozon Tedavi-Yöntemler





Ozon Tedavi-Yöntemler:

 

1--Ozonterapi ortalama 10-15 seans sürüyor. Uygulanan yöntemden yönteme değişse de bir seans ortalama yarım saat sürüyor. Kana ozon verilmesinin bedeli toplam bin 500, ozon sauna bin 250 YTL. Her ikisini birden almak isteyenler yaklaşık bin 500 YTL’yi gözden çıkarıyor. Ozon tedavisi hipertiroid hastalarına ve hamilelere ise önerilmiyor.

2—Yöntemlerden birisi de kanın ozonlanması bunlardan ilki. Damarınızdan çekilen 100 cc kana aynı miktarda ozon veriliyor. Ozonla beslenen kanın rengi bir anda parlak ve tam bir kırmızıya dönüyor. Ozonlu kan, damar yoluyla geri veriliyor. Kanın ozonla yıkanması işlemi haftada 2-3 seans uygulanabiliyor. İkinci yöntem de ozonlu zeytinyağının burna püskürtülmesi. Kanın yıkanması işleminden sonra buna geçiliyor, 20-30 dakika sürüyor.

 

3--Ozonize Zeytinyağı Da Faydalı

Bir diğer yöntem, ozon saunası. Tek kişi için yapılmış sauna, hastamn kafası dışında tüm bedenini içine alan küçük bir kabin aslında. Sıcak buharla birlikte verilen ozon ciltteki gözeneklerden emiliyor. Kullanılacak ozon saf oksijenden elde edilebileceği gibi soluduğumuz ortamın havasından da alınıp ozon-hava karışımı olarak uygulanabiliyor. Ozon saunasının seansı yaklaşık 15-20 dakika sürüyor ve 400-500 kalori kaybettiriyor.

4--Ozonlanan suyun içilmesi de bir başka yöntem. Suyun içinden, belirli konsantrasyonlarda ve sürede ozon gazı geçirilerek elde ediliyor. Ozon, oksijene göre suda 10 kat daha hızlı çözülebiliyor. Bu su içiliyor veya dezenfeksiyon için kullanılıyor.

 

5--Saf oksijenden oluşan ozon kabarcıkları zeytinyağından 3-4 hafta sürekli geçirilince “ozonize zeytinyağı” oluşuyor. Bunun bazı cilt hastalıklarına iyi geldiği öne sürülüyor.

 

5—Örnek Tedaviler:

 

1--H Mercan….. (28), bir şirkette asistan. Baş ağrısı, kronik yorgunluktan sonra uykusuzluk da başlayınca çözüm aramaya başladı. İnternette yaptığı araştırma onu yeni ozonterapiye yöneltti. Şimdiye kadar altı kez yaptırdı. Her seansta damarından çe¬kilen 100 cc kan, ozonla zenginleştirilip yeniden vücuduna verildi. Ayrıca, nefes yoluyla ozon terapisi gördü, ozonlu su da içti. Şimdi bunların sonuçlarını alıyor: "Artık güne daha zinde ve pozitif başlıyorum. Uykularım düzeldi. Ödemlerim azaldı. Kendimi daha enerjik hissediyorum.”

 

2—Emirhan…(30) bir inşaat şirketinde çalışıyor. Sürekli yorgunluk, halsizlik ve mutsuzluk hissi, gece uyuyamama sorunlarından bitkindi. İnternette yaptığı araştırmada ozon terapiyi keşfetti.Denemeye karar verdi. Biz görüştüğümüzde üçüncü seansını alıyordu: "Uyumaya başlamam önemli bir gelişme. Ayrıca sigarayı bırakmak istiyorum. Ozon terapinin buna da yardımcı olacağını öğrendim. Terapilere devam edeceğim.”

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 62

Eklenme Tarihi : 17.07.2023

Önceki sayfaya geri dön.