MAKALELER / Kanser-Gülme Tedavisi





Kanser-Gülme Tedavisi:

 

1--Kahkaha atmak, fiziksel ya da duygusal sorunları olan kişiler üzerinde tamamlayıcı bir tedavi olarak kullanılabilir. Bir kahkaha, bir kilo pirzolaya bedel!

 

2--Ne kadar çok gülerseniz bağışıklık sisteminiz o kadar güçlenir. Ayrıca gülmek kam basmcmı düşürür, kas esnekliğini artırır ve mutluluk hormonu salgılatır, depresyona iyi gelir.

 

3--Araştırmalarda gülen, dışa dönük, mutlu, stresten uzak yaşayan hastaların yaşam sürelerinin daha uzun olduğu gösterilmiş. Ayrıca mizah, hastaların sürekli ağrının farkında olmalarını engelleyerek şikayetleri azaltabilir.

 

4--Gülme tedavisi çocuk ve yetişkin kanser hastalarına, depresyon hastalarına, bakım evlerinde kalan yaşlılara ve kalp sorunları olan kişilere uygulanabilir.

 

5--Yurt dışında birçok hastane ve tedavi merkezinin mizah öğeleri içeren ve gülmeyi destekleyen personelin de yer aldığı özel odaları var. Genellikle bu birimler komik filmler, videolar, ses kayıtları, kitap, oyun ve bilmeceler içerir. Amerika’da hastaneleri ziyaret eden gönüllü gruplar mevcut.

 

Kaynak:Prof.Dr.Erkan Topuz




Makalenin İzlenme Sayısı : 70

Eklenme Tarihi : 17.07.2023

Önceki sayfaya geri dön.