MAKALELER / Programlama Dillerini Öğreten Videolar-İnternette






Programlama Dillerini Öğreten Videolar-İnternette:

 

1--Çocukların-Büyüklerin programlama dillerini öğrenmeye teşvik etmek, günümüzde çok önemlidir.

 

1.1--Bu nedenden ötürü çocukların ilgisini çekecek şekilde JavaScript öğreten web siteleri adresleri:

 

1--CodeGuppy

 

1.1--CodeGuppy, çocukların JavaScript öğrenebilmesi için kullanılan bir web sitesidir. Eğlenceli ve yaratıcı grafikleri ile çocuklara hızlı ve basit bir şekilde kodlama öğretebilir.

 

1.2--Platformun birkaç kategorisi bulunmaktadır: Matematik, polar koordinatlar, oyunlar…  Web sitesinin sol kısmında JavaScript talimatlarını yerine getirir, sağ kısmında da kodlanan şeylerin nasıl göründüğünü görüntülersiniz.

 

2--Khan Academy

 

2.1--Khan Academy çocuklar için birçok ders sunmaktadır. Web siteyi açtığınızda, “Bilgisayar Programlama” bölümünden JavaScript, HTML, CSS, SQL vb. kodlama derslerini adım adım öğrenebilirsiniz.

 

3--Tynker

 

3.1--Tynker çocukların JavaScript öğrenmeleri için geliştirilen bir web sitedir. Platform, küçük yaştakilerin basit ve eğlenceli bir şekilde kodlama yapabilmelerini sağlar.

 

3.2--Öncelikle öğrenci, ebeveyn veya öğretmen olarak bir hesap oluşturmanız gerekecektir. Öğretmenler 20 öğrenci hesabına ve üç kodlama kursuna erişebilir. Öğrenciler 20 dersi görüntüleyebilir. Ebeveynler için de ücretsiz kodlama faaliyetleri bulunmaktadır.

 

4--Crunchzilla

 

4.1--Crunchzilla, çocukların JavaScript ile kodlama yapabileceği “en basit” çevrimiçi araçlardan biridir. Kodlama dersleri, kişilerin yaşına göre kategorize edilmiştir:

 

5—Diğer Kaynaklar:

1--Code Monster

2--Code Maven

3--Data Maven

4--Game Maven

Tüm bölümlerin sol kısmında kodlama için bir kutucuk, üst kısmında size rehberlik edecek olan bir öğretmen ve sağ kısmından kodlamanın sonucunu görüntüleyebileceğiniz bir yer bulunur.

 

Kaynak: https://www.tamindir.com/





Makalenin İzlenme Sayısı : 575

Eklenme Tarihi : 14.01.2020

Önceki sayfaya geri dön.