MAKALELER / Uçurtma ile Gemilerde %35 Yakıt Tasarrufu Sağlamak





Uçurtma ile Gemilerde %35 Yakıt Tasarrufu Sağlamak:

 

1--Ortalama 30.000 dwt’lik geminize bir uçurtma bağladığınızda % 35 yakıt tasarrufu sağlamanız artık mümkün olacak.

 

1.1--Cargill, SkySaüs GmbH & Co. KG ile gemicilik sektöründe sera gazı emisyonlarını azaltmak üzere rüzgâr gücü teknolojisini kullanmak için bir anlaşma imzaladı.

 

2--Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki protesto ve siyasi olayların başlamasının ardından bugüne kadar bunker fiyatları yaklaşık % 25 artış gösterdi. SkySails’in balonlu çözümü de bu noktada daha büyük bir önem kazandı.

 

2.1--Hamburg’da bulunan SkySails ideal seyir koşullarında bunker yakıt tüketimini % 35’e kadar azaltacak güç üreten ve geminin pruvasında uçan bir uçurtmadan faydalanan yenilikçi patendi teknolojiyi geliştirdi.

 

2.2--Önü¬müzdeki aralık ayında Cargill, uzun süreliğine kiralayacak olduğu 25 ila 30 bin dwt lik handysize gemiye 320 m2’lik uçurtmayı monta edecek. Cargill ve SkySaüs 2012 yılının ilk çeyreği itibariyle sistemi tümüyle çalışır hale getirmeyi hedefliyor.

 

3--Sistemin ne şekilde çalıştığı ile ilgili ise şirket taralından şu açıklama yapılıyor:SkySaüs’in uçurtması gemiye bir iple bağlanıyor. Sistem, rüzgar avantajını en iyi şekilde kullanmak için otomatik bilgisayar sistemi tarafından sürekli kontrol ediliyor ve minimum düzeyde personel müdahalesi gerektiriyor. Uçurtma 100 ila 450 m yükseklik arasında işlev görüyor. 




Makalenin İzlenme Sayısı : 54

Eklenme Tarihi : 17.07.2023

Önceki sayfaya geri dön.