MAKALELER / Demans-Alzheimer-Yazmak Ve Okumak Demanstan Koruyor





Demans-Alzheimer-Yazmak Ve Okumak Demanstan Koruyor:

 

1--Alzheimer gibi yaşlılıkta ortaya çıkan nörolojik hastalıklar en sık görülen demans rahatsızlıklarından biri. Bu yüzden birçok insan bellek kaybını önleyecek çözümler arıyor.

 

1.1--Araştırmalar, beynin özel programlar, dil öğrenme, hareket ve sosyal iletişim gibi etkinliklerle çalıştırılmasının demans riskini düşürebildiğini veya hastalığın ortaya çıkışını geciktirebileceğini gösteriyor.

 

1.2--Columbia Üniversitesi’nden Miguel Renteria, okuma ve yazmanın da demans için etkili bir önlem olduğunu söylüyor. Okuma ve yazma yetisi sayesinde beyni çalıştıracak etkinlikler yapılabiliyor.

 

2--Örneğin gazete okumak veya çocukların ve torunların ev ödevlerine yardımcı olmak gibi. Kişilerin eğitim durumu düşük olsa bile okur yazar olmayanlara kıyasla yaşam boyu avantajlarının olduğunu söylüyor araştırmacılar.

 

2.1--Yetişkinlik döneminde bile okumasını geliştirenler bu yetenekten iki kat daha fazla yararlanabilirler. Nitekim bu kişiler gündelik yaşamda daha başarılı olduğu gibi aynı zamanda beyinlerini de çalıştırmış oluyorlar.

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 82

Eklenme Tarihi : 03.05.2023

Önceki sayfaya geri dön.