MAKALELER / Alzheimer-Çinde Yeni Geliştirilen Alzheimer İlacı Yakında Piyasada





Alzheimer-Çinde Yeni Geliştirilen Alzheimer İlacı Yakında Piyasada:

 

1--Şanghaylı bir araştırma ekibi, temeli deniz yosunlarına dayanan yeni bir ilaç geliştirdi. Klinik deneylerde olağanüstü sonuçlar veren ilaç yakında satışa sunulacak.

 

1.1--Çin’de geliştirilen yeni bir Alzheimer ilacı, ilgili yetkililer tarafından hastalığa karşı etkili olduğuna dair onay aldı. Yeni geliştirilen ilaç, on yedi yıldan bu yana piyasaya verilecek ilk Alzheimer ilacı olacak.

 

1.2--Çin’in ilaç dairesinden yapılan açıklamaya göre temeli deniz yosununa dayanan ilaç, hafif ve orta dereceli Alzheimer hastalıklarında kullanılacak.

 

1.3--Bununla birlikte yeni ilaç şartlı olarak onaylandı. Gerçi klinik araştırmalar henüz devam ederken, pratikte kullanılabilecek. Fakat tedaviler çok sıkı kontroller altında gerçekleştirilecek ve ilaç gerekli görüldüğünde toplatılacak.

 

2--Araştırmacılar Geng Meiyu ve ekibi ilacı Shanghai Materia Medica Enstitüsü’nde geliştirmiş. Düzenli olarak yosun tüketen insanların Alzheimer hastalığına daha ender olarak yakalandıkları bilgisinden yola çıkan araştırmacılar, yosunun içeriklerini incelemişler.

 

2.1--Araştırmacılar Celi Research dergisindeki makalede bir deniz yosununda bulunan bir şekerin, bağırsakta bulunan ve nöronsal bozukluklara ve beyinde iltihaplara neden olan (bu bozukluklar da Alzheimer’in gelişmesine yol açar) bir bakteriyi baskıladığını anlatıyorlar.

 

2.2--İşte bu mekanizma Şanghay merkezli bir ilaç firmasının klinik deneyleriyle kanıtlanmış. 818 hastayla ger-çekleştirilen klinik çalışmalar sonucunda, kahverengi yosundan elde edilen Oligomannat isimli ilacın, Alzheimer hastalarının bilişsel fonksiyonlarını sadece dört hafta içinde iyileştirdiği görülmüş. Firmanın açıklamasına göre yeni ilaç Çin’de çok yakında satışa sunulacak.

 

Kaynak:HBT-The microbiome: A target for Alzheimer disease?, Celi Research, 6.09.2019.

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 98

Eklenme Tarihi : 03.05.2023

Önceki sayfaya geri dön.