MAKALELER / Yara Bandı-Karaballı-Yaraları Daha Hızlı İyileştirmek





Yara Bandı-Karaballı-Yaraları Daha Hızlı İyileştirmek:

 

1--Canik Başarı Üniversitesi bünyesinde hizmet veren Türkiye'nin tek Bal Araştırma ve Uygulama Merke-zinde (BALMER) yapılan analizler sonucunda, Karadeniz'de karabal olarak bilinen kestane balının özellikle tedavisi mümkün olmayan ya-tak yaraları ile ağır şeker hastalığı yaralarını iyileştirdiği ortaya koyuldu.

 

1.1--Balın, yara bandında kullanılacağını söyleyen Rektör Yunus Bekdemir, ürün için patent başvurusu-nun yapıldığını bildirdi.

 

2--Tamamlayıcı hekimlikte balın bugün dünyada kullanıldığını söyleyen Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, ABD dahil birçok ülkede içinde bal olan medikal ürünlerin sağlık kuruluşları onayıyla piyasada satıldığını belirtti.

 

2.1--Üniversite bünyesinde oluşturulan BALMER'de 4 yıldan bu yana bu alanda analizler yapıldığını aktaran Bekdemir, şu bilgileri verdi: “Önce yaptığımız saha çalışmasıyla medikal özellikli balları tespit ettik. Sonra bu medikal özellikli balların ne yönde tıbbi özelliklerinin olduğunu araştırdık. Kansere karşı bir özelliği var mı, yaşlılığı önleyici herhangi bir anti oksitan veya anti aging özelliği var mı, bunu araştırdık.

 

2.2--Eğer varsa bunun ne şekilde hastaya uygulanacağı noktasında ürün geliştirmeyle ilgili çalışmalar yapıldı. Ve gördük ki bölgemizde bulunan kestane balı, yaşlanmayı da önleyen bir özelliğe sahip. Bu anlamda yara bakım bandı ve preparatlarmm bal temelli hazırlanması yönünde çalışma yaptık. Bununla ilgili bir firmayla ortak ça-lışıyoruz. Biz Ar-Ge'sini yapıyoruz. Onların da üretmesini sağlayacağız. Patent başvurusu yapıldı.

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 75

Eklenme Tarihi : 03.05.2023

Önceki sayfaya geri dön.