MAKALELER / Yemek Yemeden Yaşamak-62 Yıl-Açlık-Aç Kalmak







Yemek Yemeden Yaşamak-62 Yıl:

 

1--Hindistan'nın Ahmedabad kentindek iyaşayan Prahlad Jani adlı yaşlı bir adam, 2010 yılında yaptığı çıkış le 1940'tan beri hiçbir şey yiyip içmeden yaşadığını söyledi.

 

1.1--8 yaşındayken bir "tanrıça" tarafından takdis edileli beri yiyip içmediğini, gıdasız yaşadığını söyleyen Prahlad Jani, Hindistan Savunma Bakanlığı Araştırma ve Geliştirme Merkezi (DRDO) tarafından iki hafta süreyle 24 saat kameralarla gözlendi.

 

1.2--Jani'yi inceleyen 30 kişilik nörolog ekibinden Sudhir Şah, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki haftalık sürede Jani'nin ne yediğini ne de içtiğini, ama işin en ilginci olarak tuvalete hiç gitmeyip, doğal ihtiyaçlarını gidermek zorunda kalmadığını belirtti.

 

1.3--Sudhir Şah, "Tuvalete gitmeden nasıl yaşadığını hala anlamıyoruz. Bu konu hala bir sır" dedi.Testlerin sonunda yogi, doğup büyüdüğü Gujarat eyaletinin Ambaji kenti yakınlarındaki köyüne dönerek, meditasyonlarına kaldığı yerden devam etti.

 

1.4--DRDO adlı kuruma bağlı fizyoloji alanında uzman enstitünün direktörü Dr G. Ilavazahagan da yayımladığı açıklamada, iki haftalık testler sırasında Jani'nin sıvılarla tek temasının gargara yapmak ve yıkanmak olduğunu belirterek, "Eğer Jani enerjisini besinler ve sudan almıyorsa bunu çevresindeki diğer kaynaklardan sağlıyor olmalı, güneş de bunlardan biri. Tıp alanının bir mensubu olarak, bunun kalorilerden başka bir enerji kaynağı olduğu görüşünü kabul edemeyiz" dedi.

 

1.5--Doktorlar, yaşlı yoginin manyetik rezonans (MR) filmlerini çekti, kalp ve beyin faaliyetlerine elektrotlar takarak izledi ve kan tahlilleri yaptılar.

 

1.6--Sonuçların, askeri dayanıklılık, doğal afetler, çetin koşullara uyum veya Ay ve Mars'a seyahat gibi uzun uzay seferlerinde hayatta kalma stratejisi hazırlanmasına katkıda bulunabileceği yorumu yapılıyor.

 

1.7--Ancak, 26 Mayıs 2020’de hayatını kaybeden Prahlad Jani'ye ilişkin incileme raporlarının sonuçları kamuoyuyla hiçbir zaman paylaşılmadı.

 

2--Pek çok insanın yemek yemeden, vücudundaki protein stoklarım kullanarak haftalarca yaşaması mümkün. Ancak uzmanlara göre ortalama bir insan su içmeden üç ya da dört gün yaşayabilir.

 

2.1--Oysa ki Hindistan’da yaşayan Prahlad Jani yaklaşık 62 yıldan beri hiçbir şey yiyip içmiyor. Doktorları şaşırtan Hint fakiri, yaklaşık 10 gündür Hindistan’ın batısındaki Ahmedabad şehrinde gözetim altmda. Hastanenin temsilcisi Dr. Dinesh Desai’nin yaptığı açıklamaya göre, bu süre boyunca da hiçbir şey yemedi, tuvalete de çıkmadı ama zihinsel ve fiziksel durumu gayet iyi. Dr. Desai “Kendisine yaptığımız testler vücut mekanizmasının normal bir insanınki gibi olduğunu gösteriyor” diyor.

 

2.2--70’ini devirmiş olan Jani zamanının çoğunu Gujarat şehrinde Ambaji tapınağında, her şeye boyun eğmiş bir şekilde oturarak geçiriyor. Son 10 gündür ise kendisi için özel hazırlanmış odada yaşıyor. Tuvaleti sımsıkı kapanmış olan bu oda, sürekli video kamerayla gözetleniyor. Jani’nin tek yaptığı şey ise

 

2.3—Hiçbir şeye ihtiyaç duymuyorum” diyen Jani, sekiz yaşındayken ilahi bir güç tarafından kutsandığını ve o zamandan beri böyle yaşadığını söylüyor.

 

2.4--Charod köyünde büyümüş olan Jani, görünümüyle de dikkat çekiyor. Kırmızı bir elbisesi, burnunda halka, saçlarında çiçekler var. Bu ilginç görünümlü adamı müritleri ise “mataji” veya “ilahe” diye çağırıyor. Jani bu şekilde nasıl yaşadığının sırrını ise damağında bulunan bir deliğe borçlu olduğunu söylüyor. Bu delik yıllardır yemeden ve içmeden yaşamasını sağlamış.

 

2.5--Jani gibi hiçbir şey yemeyen ve içmeyen insanlar kendilerini “ototrof” olarak adlandırıyorlar. Bu terim kendi yiye¬ceğini yapabilen organizmalar anlamına geliyor. Rus bir ototrof olan Irina Novozhilova, bu konudaki görüşlerini şöyle açıklıyor: “Uzun yıllar önce böyle yaşamayı keşfetmiş insanlar var. Başta Vemadsky olmak üzere Rus filozoflar, insanların yemek yemeden yaşayabilmeleri üzerine düşünüyorlardı.”

 

3--Yeryüzünde yaşayan tüm canlılar ototroflar ve heterot olabiliyor.Kendi besinini yapan bitkilerin büyük bir kısmı ilk gruba giriyor, insanlar ve hayvanlar ise ikinci gruba dahil. Onlar diğer canlıları yiyerek hayatlarını devam ettiriyorlar. Bu nedenle yemeden ve içmeden yaşayan insanlar bitkilere daha yakın.

 

4--Moskova’da da bu şekilde yaşayan bir grup var. Onlar da Konstantin Vasiliev Müzesi’nde bir araya gelerek deneyimlerini paylaşıyorlar. Örneğin bir anne çocuğunu sekiz yaşma kadar emzirirse, ototrof olabileceğini düşünüyorlar.

 

4.1--Bu gruptaki yemeyen ve içmeyen kadınların çocuklarına yetecek kadar sütlerinin bulunması da oldukça ilginç. Ototroflarm insanlara önerdikleri ise bir anda yemenin ve içmenin kesilmesinin mümkün olmadığı.

 

4.2--Rusya’nın en ünlü ototrofu ise Zianaida Baranova. 67 yaşında- kadm ilk başta et yemeyi bırakmış. Dört buçuk yıldan beri ise yemek yemeden ve su içmeden yaşıyor. Yine de uzmanlar Baranova’nm biyolojik yaşının 20 olduğunu söylüyorlar.

 

5—Yorum:

1--Yaşam enerjisi yıldızlardan gelen ve yaşamayı mümkün kılan bir enerji olabilir.Bu enerji Wilhelm reich in orgon adını verdiği enerji olabilir.Bu enerji dna ya belli açıyla girip hücrenin canlılığını devam ettirmesini mümkün kılar ve denizlerde toprakta daha yoğundur.Yaşam enerjisi dışında kalan yağ-protein-vitamin tuz -su ile bir canlı inşaatın sarf malzemeleri gibidir.

2--Ayrıca yapı malzemeleri içinde moleküler boyutta yaşam enerjisi tutulur.Protein vitamin su vs aldığınızda yaşam enerjiside almış olursunuz.İnşaata çalışma yoksa sarf malzemesine ihtiyaç olmaz.Ölünce ruhla beraber bu mavi ışık-enerji vücuttan ayrılır.Kısaca yemeden ve içmeden yaşamak mümkün olabilir.

3--Uzayda ışık hızına yakın ilerlerken zaman yavaş bu ise organizmanın dünyaya göre yavaşlaması anlamına gelir.Jani gibi yemeğe ihtiyacınız olmaz sadece zaman enerjisi kapsülleri ve beslenme kapsülleri.Andromedaya 50 yılda ışık hızıyla gidileceği varsayılırsa-hesaplanmış-foton itkili roketlerle bu sürede beslenme derdide olmayacaktır.Kısaca uzaya atılmak insan oğluna bir çok yeni sosyolojik-tıbbi vs bilimsel yenilik getirecektir gezegenedeki sorunlarda çözülürse güzel olabilir.


 

Kaynak:Yeniçağ Gazetesi

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 100

Eklenme Tarihi : 03.05.2023

Önceki sayfaya geri dön.