MAKALELER / Virus Tedavisinde Titreşimli Cihazlar





Virus Tedavisinde Titreşimli Cihazlar:

 

1--İTÜ Teknokent’te faaliyet gösteren yerli firma Smarte'nin, hayata geçirdiği yeni teknoloji ile havada asılı ve yüzeye tutunmuş olan virüsler, elektromanyetik enerji ile saniyede 1 milyar-dan fazla kez titreştirilip etkisiz hale getiriliyor.

 

2--Virüsün % 90’ınm kabuktan oluştuğunu öne süren şirket, bu cihaz yardımıyla yaydığı titreşimle virüsün kabuğunu parçalıyor ve bulaş özelliğini yok ediyor. Saniyede 1 milyardan fazla titreşim gönderen Vironance adlı cihaz, koronavirüsün yanı sıra HİNİ, H3N2, SARS, MERS gibi virüs-leri de etkisiz hale getiriyor. Farklı kul-lanım alanları ve teknolojilere uyarlanabilen

 

2.1--Vironance, dezenfekte işlemini 7/24 kesintisiz olarak yapabiliyor. Otomasyon sistemlerine entegre edi-lerek kontrol edilebiliyor ve raporlanabiliyor.

 

2.2--Ar- Ge tabanlı sensör, uzaktan kont-rol ve raporlama sistemleri geliştiren Smarte’nin Yönetim Kurulu Üyesi Nazım Yavuz, bu teknolojiyi hayata geçirirken öncelikli olarak bulaş riskinin yüksek olduğu ve insanların ofisler, okullar, restoranlar, kafeler, AVM ve perakende zincirleri gibi sosyal alanlardaki sorunu çözmeye odaklandıklarını ifade etti.

 

3--Smarte Kurucu Ortağı Melih Ballıkaya ise, "Virüsten en çok darbeyi almış HO RECA, perakende ve turizm sektörlerine katkı sağlayacağını, ihracat gelirlerimizi de artıracağını düşünüyoruz” dedi.

 

4--4 farklı patent başvurusu-Ballıkaya, bu teknoloji için ulusal ve uluslararası 4 farklı patent baş-vurusu bulunduğunu belirterek, dünyada bu alanda çalışan şirketler olduğunu ancak ilk kendilerinin bu teknolojiye imza attığını açıkladı.

 

5--Ballıkaya, teknolojinin Türkiye'de Sağlık Bakanlığından ISO/IEC Standard 17025 akreditasyonuna sahip olduğunu ve virüs deneyleri için akredite edilmiş laboratuvar tarafından raporlandığını ifade etti. Vironance teknolojisinin en güçlü yanının insan sağlığına zarar vermeden, virüsleri etkisiz hale getirmesi olduğunu ivironanee belirten Ballıkaya, "Kimyasallardan farklı olarak gıda ile temasında gıdaya herhangi bir zarar vermez. Yalnızca yüzeyde değil nesnenin derinliklerine iner ve kısa bir süre içinde ilgili hacimde virüsü inaktif hale getirir" dedi.




Makalenin İzlenme Sayısı : 70

Eklenme Tarihi : 03.05.2023

Whatsapp'ta paylaş
Facebook'ta paylaş
Önceki sayfaya geri dön.