MAKALELER / Enerji Nakli-HVDC İletim-Santral Elektrik İletiminde Alternatif Enerji Yerine





Enerji Nakli-HVDC İletim-Santral Elektrik İletiminde Alternatif Enerji Yerine:

 

1--Guangzhou gibi nüfuslarının toplamı yaklaşık 30 milyona varan kentlere enerji sağlayacak. 800 kilovattık voltaja ve 5.000 megavatlık kapasiteye sahip enerji iletim hattı, yüksek voltaj kapasitesi nedeniyle elektriğin daha az kayıpla iletilmesine imkân sağlıyor. Siemens'in daha önce inşa ettiği HVDC sistemleri ise 500 kilovattık voltaja ve 3000 megavatlık kapasiteye sahip enerji iletebiliyor.

 

2--Sistemde kullanılan enerji, Yunnan ilinde bulunan hidroelektrik santralında elde ediliyor ve karbondioksit şahmına neden olmuyor. Uzun mesafeye enerji ileten sistem sayesinde, fosil yakıtlarla enerji üreten ek santrallara ihtiyaç duyulmuyor. Bu açıdan değerlendirildiğinde yılda 30 megaton karbondioksitin atmosfere yayılmasını önleyen sistemin çevre dostu özelliği de ön plana çıkıyor.

 

3--Siemens1 in kurduğu HVDC sisteminin 700 kilometre veya daha uzun mesafelere enerji ileten alternatif akım enerji hatlarından daha verimli olduğu belirtiliyor. Çünkü, dönüştürücü istasyonlar için yapılan ek masraflar, düşük iletim kayıpları tarafından telafi ediliyor.

 

4—Yorum:Bakanlık Ülkedeki Enerji Santrallarındaki alternatif iletim yerine HVDC iletim yapılması konusunda bir fizibilite çalışması yaptırabilir mi.

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 84

Eklenme Tarihi : 03.05.2023

Önceki sayfaya geri dön.