MAKALELER / Limon-Sağlığa Faydaları





Limon-Sağlığa Faydaları:

 

1--C vitamini deposu limonun serinletici özelliği yanında tadı da tartışılmaz güzellikte.Bu nedenlerle salatanıza katabilir, limonata içebilir hatta yiyebilirsiniz.

 

1.1--Gribal enfeksiyonlarda karabiberli zencefilli zerdecallı limonlu çay bağışıklığınızı güçlendirip gribi kısa sürede üstünüzden atmanıza yardım edecektir.

 

2--Yapılan bir araştırma ile limon kabuklarında bulunan D-limonene adlı maddenin çok güçlü bir cilt dostu olduğu çıktı ortaya. Cildinizi yenilemeye limon kabuklan ile başlayın.

 

 

2.1--D-limonene, narenciye yağında bulunan ve tümör gelişimini engelleyerek cilt kanseri riskini önemli ölçüde düşüren çok önemli bir bileşken.

 

3--Çayınıza katarak hem lezzet hem de güçlü bir cilt bakımı.Makama sosuna limon kabuğu rendesi eklemek, rendelenmiş kabuklan salataya, keklere ve kurabiyelere de katarak ta farklı tatlar, alternatif çözümler üretmek mümkün...

 

4--Yapılan son çalışmalar ortaya koyuyor ki, limon kabuklarında bulunan polifenoller kadınların yumurtalık kanserine yakalanma riskini de aşağı çeken cinsten.

 

5—Limonata aynı zamanda astım ataklarına karşıda faydalı.

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 66

Eklenme Tarihi : 03.05.2023

Önceki sayfaya geri dön.