MAKALELER / Kahve De Sıcak Demleme Soğuk Demlemeye Göre Daha Fazla Miktarda Antioksidan İçeriyor





Kahve De  Sıcak Demleme Soğuk Demlemeye Göre Daha Fazla Miktarda Antioksidan İçeriyor:

 

1--Amerikan Kimya Derneğinin (ACS) erken aşamadaki araştırmaların paylaşımı için oluşturduğu bir internet platformunda (moressier.com) yayımlanan bulgulara göre, özellikle de koyu kavrulmuş kahveler için soğuk ve sıcak demleme arasında potansiyel olarak sağlığa faydalı olduğu bilinen antioksidanlar açısından ciddi ölçüde fark var.

 

2--Thomas Jefferson Üniversitesinde görevli araştırma ekibi daha önce yaptıkları bir çalışmada, hafif kavrulmuş kahve çekirdeklerinden sıcak ve soğuk demlenen kahvelerdeki asitliği ve antioksidan içeriğini değerlendirmişti. Bir başka projede ise orta ve koyu kavram ile orta ve az öğütmenin kahvenin birkaç özelliği üzerindeki etkilerini incelemişlerdi.

 

2.1--Yeni çalışmada ise araştırmacılar biraz daha derine inerek hem sıcak hem soğuk demlemede, 174°C’deki hafif kavramdan 209°C’deki koyu kavrama değişen beş farklı kavram derecesinin kahvenin asitliği ve antioksidanlar ile başka doğal kimyasalları içerme oranı üzerindeki etkilerini inceledi.

 

2.2--Araştırmanın lideri Niny Z. Rao ve ekibi, hafif kavrulan kahveler için sıcak ve soğuk demlemede elde edilen kafein ve antioksidan içeriklerinin birbirine yakın olduğunu gördü.

 

2.2.1--Ancak koyu kavrulan kahveler söz konusu olduğunda sıcak ve soğuk demleme arasında önemli farklar baş gösteriyor. Rao, sıcak demlemenin soğuk demlemeye göre kahve taneciklerinden daha fazla miktarda antioksidan özütlediğini söylüyor.

 

Kaynak:Bilim ve Teknik-Mayıs 2020-https://foldingathome.org http://bit. ly/sa rj-g uc




Makalenin İzlenme Sayısı : 85

Eklenme Tarihi : 03.05.2023

Önceki sayfaya geri dön.