MAKALELER / Lojistikte Multimodal Taşımacılık ile Verimi Artırmak





Lojistikte Multimodal Taşımacılık ile Verimi Artırmak:

 

1--İnci Holding şirketlerinden İnci Lojistik, Türkiye’nin en büyük Multimodal operatörü olma hedefi doğrultusunda, bu alanda Avrupa’nın önde gelen şirketlerinden olan Van Dieren üe işbirliği anlaşması imzaladı. İnci Lojistik, anlaşma ile yıllık 7 bin 800 adet TIR taşımasını multimodal sistemine çevirerek % 40 maliyet avantajı sağlamayı hedefliyor.

 

2--İnci Lojistik ile Van Dieren arasında yapılan anlaşmaya yönelik düzenlenen basın toplantısında konuşan İnci Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Şerife İnci, grubun çevreci ve sürdürülebilir stratejilere çok büyük önem verdiğini söyledi. “Şimdi ve gelecekte, çevre dostu taşımacılık çözümleri” sloganı ile yola çıktıklarına dikkat çeken İnci, önümüzdeki yıllarda çevreci şirketlerin kazançlı çıkacaklarım bildirdi.

 

3--İnci Lojistik Genel Müdürü Emrah Gezgin, anlaşma ile İnci Lojistik’in yeşü dünya özlemi olan şirketlerin tercihi haline geleceğini kaydetti. İnci Lojistik’in Avrupa’ya karayolu ile yapılan taşımaların büyük kısmını demiryoluna kaydırarak karbon salınım oranında% 77 tasarruf sağlayacağının altını çizen Gezgin, “Artık Avrupa’ya yapfian her sevkiyatta tır başına bir seferde 3.5 ton karbon doğaya bırakılmayacak” diye konuştu.

 

3.1--İnci Lojistik’in multimodaTtaşımacılık üe Avrupa’ya gerçekleştirdiği karayolu taşımalarının 7 bin 800 tırlık kısmının demiryolu taşımacılığına çevrileceğinin altım çizen Gezgin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bununla 4 milyon 95 bin litre yakıt tasarrufu sağlanacak. Van Dieren ile yapfian anlaşma çerçevesinde 45’lik demiryolu konteynerleri ile İstanbul Halkalıdan Almanya’nın Heme ve Mannheim terminallerinden tüm Avrupa’ya kesintisiz demiryolu bağlantısı sağlanacaktır.Multimodal taşımacılık çevreye olan katkısının yanı sıra % 40 maliyet avantajı sağlamaktadır

 

4--Hollanda merkezli Avrupa’nın en büyük multimodal kon- teyner operatörlerinden biri olan Van Dieren CEO’su Henk Van Dieren ise, “Multimodal taşımacılığın avantajı daha çevreci ve sürdürülebilir olmasıdır. Karayolu taşımacılığına göre daha ekonomik bir taşımacılık yöntemi olan multrmodal’ın en önemli özelliği ise karbon salınımının en aza inerek çevreye olan olumsuz özellikleri minimize etmesidir” dedi. Van Dieren, bu sistemle Türkiye’nin Almanya ve İsveç’e tren yoluyla bağlanacağını kaydetti.

 

Kaynak:Dünya Gazetesi




Makalenin İzlenme Sayısı : 73

Eklenme Tarihi : 03.05.2023

Önceki sayfaya geri dön.