MAKALELER / İlaç-Ucuz İlaç Üretim ve Programlarının Önemi





İlaç-Ucuz İlaç Üretim  ve Programlarının Önemi:

 

1--Gelişmekte olan ülkelerde tedavi gören insan sayısı, 2000 de 2 binken şimdi 6 milyonu geçti.e,         Hamied Çinli ortağı BioMab ile birlikte, Hindistan ve Çin’de fabrikalar kurmak ve en az 12 biyoteknoloji ilacı üretmek için 165 milyon dolar yatırım yaptıklarını al söylüyor.

 

1.1--Bu tür tesisler kuran başka Hintli , firmalar da var. Bu ilaçlar genetiği değiştirilmiş bakterilerle üretildiğinden,satıştan önce hastalar üzerinde kapsamlı şekilde test edilmeli.

 

1.2--Hamied bu testlerin ardından ilaçları, genelde tedavi başına onbinlerce doları bulan normal fiyatın üçte birine satma sözü vererek, “Masrafları çıkarınca fiyatlarımız daha da çok düşecek” diyor.

 

2--AIDS ilaçları piyasası küresel ilaç devlerine asla çok para getirmezken, kanser ve diyabet ilaçları şirketlerin ayakta kalması açısından çok önemli.

 

3--Meksika tek başına, göğüs kanserli kadınların tedavisi için Herceptin almak amacıyla yaklaşık 120 milyon dolar harcıyor. Bu rakam, devletin toplam sağlık harcamasının neredeyse yüzde yarımı. Meksika 2007’de bir kamu sigortası programı aracılığıyla, göğüs kanseri hastası kadınların tümüne Herceptin sağlama sözü verdi.

 

3.1--Meksika Jalisco kentinden iki çocuk annesi Hermillia Villegas (47) geçenlerde, Herceptin tedavisine iyi yanıt veren tehlikeli bir göğüs kanserine yakalandığını öğrendi. Doktoru ona, 17 Herceptin küründen her birinin maliyetinin 3 bin doları geçtiğini söyledi.

 

3.2--Kocası kapıcılık yapan Villegas, “Bu kadar param yok” diyerek, ilacın tüm maliyetini karşılayan yeni sağlık sigortası programının hayatını kurtardığını belirtiyor.

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 66

Eklenme Tarihi : 03.05.2023

Önceki sayfaya geri dön.