MAKALELER / Şehirleri Yayalaştırmak-Bisiklet Yolları-Otomobilsiz İşe Gitmek-2016





Şehirleri Yayalaştırmak-Bisiklet Yolları-Otomobilsiz İşe Gitmek-2016:

 

1--JLL Dünya Şehirlerinin Geleceği (Future of World Ci- ties) raporunda ilginç veriler var. Bu rapor Nisan 2016’da yayınladı. Veriler güncel. Buna göre örneğin Parislilerin % 80’inden fazlası iş yerlerine yürüyerek, bisiklet veya toplu taşıma araçlarını kullanarak gidiyor. Daha ilginç bir bilgi: Hong Kong’ta yaşayanların da neredeyse % 90 ı iş ile ev arasında otomobilsiz seyahat ediyor. Raporda işine otomobil kullanmadan giden kişilerin yoğunluğunun gösterildiği bir liste var.

 

1.1--Burada 10 şehir sıralanmış. Otomobilsiz seyahatin zirvesinde yukarıda da söylediğim Hong Kong var, onu Paris ve Şanghay izliyor. Liste Barselona, Tokyo, Londra, Stockholm, Berlin, Oslo ve Madrid sıralaması ile bitiyor.Hemen hemen her şehirde otomobil kullanmadan işe gidenler % 60’tan fazla. Bu durum, listedeki şehirlerin ulaştırma altyapılarının yeterliliğini de gösteriyor.

 

2--Oslo, geçen yıl birkaç yıl içinde şehir merkezinde araçları tamamen yasaklamaya hazırlandığı ilan etti. Şehirde bisiklet yollarının yapılacağı, toplu taşımaya yüksek miktarda yatırımın ayrılacağı açıklandı. Böylece Oslo’nun yayalar, bisikletliler için daha iyi bir kent olacağı belirtildi.

 

2.1--Paris’te haftada birkaç gün 'araçsız kent günü’ uygulaması var. Dahası bu uygulama pazar günleri ve resmi tatiller için de genişletilecek. Bakın, Almanya’nın Hamburg kentinin % 40'ının, gelecek 20 yılda, 'Yeşil Ağ’ başlıklı projeyle arabasız yaya alanlarına dönüştürülmesi planlanıyor.

 

3--Türkiye’de durum nedir-Kentlerde bisiklet rotaları artırılmaya başlandı, yürümek özendiriliyor. İstanbul’da Tarihi Yarımada’daki 295 sokak yayalaş- tırıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi 'Yarımada İzmir’ projesiyle tarihi yürüyüş rotaları belirledi, bisiklet rotaları artırıldı. Diğer şehirlerde örnekler var.

 

Kaynak:Dünya Gazetesi-Kezban Karaboğa




Makalenin İzlenme Sayısı : 66

Eklenme Tarihi : 03.05.2023

Önceki sayfaya geri dön.