MAKALELER / Beton-İnşaat Kontrolunda A1040 Mira





Beton-İnşaat Kontrolunda A1040 Mira:

 

1--A1040 Mira’nın sıfır hatayla bütüne yönelik sonuç verdiğini söyleyen Bursam NDT Ar-Ge ve Teknik Sorumlusu Temel Coşgun, cihazın eski ve yeni binaların yanı sıra köprü ve tünellerde su geçirmez betonların kontrolünde kullanıldığını belirtti. Coşgun, şu an için tanıtım faaliyetlerini yürüttükleri A1040 Mira’nın, Yeni Yapı Denetim Yönetmeliği’nin çıkmasıyla birlikte resmi dairelerden özel sektöre kadar geniş bir kitle tarafından tercih edileceğini kaydetti.

 

1.1--Bursam NDT Tıbbi ve Metalürji Cihazları San. Tic. Ltd. Şti., Türk beton sektörünü Mira Al040 Ultrasonik Tomografik Beton Testi cihazı ile tanıştırdı. Sıfır hatayla betonun tomografisini çeken Al 040 Mira, birçok bakımdan dünyada ve Türkiye’de bir ilki teşkil ediyor. Al040 Tomograf, beton ve betonarme gibi malzemelerin içyapılarım görüntüleme uygulamalarında pals-eko tekniği ile tek bir taraftan malzemenin tamamına ulaşarak içerisindeki delikler, çatlaklar, bozukluklar, peteksi yapı, hataların pozisyonları ve diğer iç malzemeler ile betonun içerisindeki demirlerin durumlarım belirliyor.

 

1.2--Sıfır hatayla çalışan cihazın diğer en büyük avantajıysa, malzemenin içyapısını görebilme ve test sonuçlarım kolaylıkla anlayabilmek için gerçek zamanlı görüntüleme sistemine sahip olması.

 

1.3--Mira’nın birçok bakımdan Türkiye’de bir ilki teşkil ettiğini belirtti. Coşgun, cihazm en büyük avantajının malzemenin içyapısını görebilme ve test sonuçlarını kolaylıkla anlayabilmek için gerçek zamanlı görüntüleme sistemi olduğunu vurguladı. Al040 Mira’nm betonun tümünden ard arda ölçümler alarak hepsini tek bir parça halinde sunduğunun altını çizen Coşgun, tüm bu analizler süresince betona ya da demire hiçbir şekilde zarar verilmediğine de dikkati çekti.

 

2--Rusya üretimi olan cihazın Ar-Ge çalışmasının Almanya’da yapıldığını dile getiren Coşgun, sıfır hatayla bütüne yönelik sonuç veren Al040 Mira’nın, eski ve yeni binaların yanı sıra köprü ve tünellerde su geçirmez betonların kontrolünde kullanıldığını vurguladı. Coşgun, şu an için tanıtım faaliyetlerini yürüttükleri Al040 Mira’mn, Yeni Yapı Denetim Yönetmeliği’nin çıkmasıyla birlikte resmi dairelerden özel sektöre kadar geniş bir kitle tarafından tercih edileceğini söyledi.

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 105

Eklenme Tarihi : 03.05.2023

Önceki sayfaya geri dön.