MAKALELER / Bisiklet-Bisikletle Ankarada İşe Giden AB Başkanı





Bisiklet-Bisikletle Ankarada İşe Giden AB Başkanı:

 

1--Ankara sokaklarında bisikletle işe giden birini görmek zordur. Hele bu bürokratsa, takım elbisesi üzerinde işe giden beyaz yakalılan neredeyse hiç göremezsiniz. Öyle İskandinav ülkelerindeki gibi görüntüler ve bisiklet yollan ise zaten yok.

 

1.1--Ancak, geçtiğimiz günlerde ünlü bir büyükelçi-bürokrat bu görüntüyü değiştirdi. Dışişleri Bakan Yardımcısı, AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakçı’yı tam bir bürokrat formatinda takım elbisesiyle bisiklet üstünde görenler şaşırdı. Kaskı, maskesi ile hem hijyen hem trafik kurallanna tam uyan Kaymakçı, evinden işyeri olan AB Başkanlığı’na bisikletle gitti.

 

2--Bunu önemli bir mesaj için yaptı. Avrupa Hareketlilik Haftası nedeniyle, tüm AB ülkelerinde sağlıklı yaşam, spor yapmanın önemi ve sağlıklı bir kent için bisiklet yollannın desteklemesini amaçlandı. Kaymakçı, bu çabasını Instag- ram’da, “Bugün Ankara’da işe bisikletim Helsinki ile gittim. Oluyor, tertemiz hava, hafif spor, biraz kilo kaybı, biraz yakıt tasarrufu ve pozitif enerjiyle sözleriyle paylaştı.

 

2.1--Kaymakçının Ankara sokaklannda yaptığı bisiklet turu bir eksiği ortaya koydu. Malesef Başkent Ankara bisiklet yolu fakiri. Üstelik, araç sürücülerin bisiklet kullananlara kendi alanlarını gasp ediyormuş gibi davranması da cabası.

Kaymakçı’nın bu önemli adımının, hem belediyelere hem de bürokratlara örnek olmasını dileriz.

 

Kaynak:Ankara Fısıltıları




Makalenin İzlenme Sayısı : 106

Eklenme Tarihi : 03.05.2023

Önceki sayfaya geri dön.