MAKALELER / Yemek Atıklarından Organik Gübre Üretmek-Nilüfer Belediyesi





Yemek Atıklarından Organik Gübre Üretmek-Nilüfer Belediyesi:

 

1--Sürdürülebilirlik, ekolojik tarım ve çevreye yönelik uygulamaları odağına alan Nilüfer Belediyesi, katı atıkların dönüştürülmesiyle hem sürdürülebilirliğe hem de ekonomiye katkı sağlayacak Kompost Ünitesi'ni hayata geçirdi.

 

1.1--Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı'nm (BEBKA) 2018 Kırsalda Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Kırsal Alan Bürosu tarafından hazırlanan “Nilüfer'de Çöpe Atmıyoruz Toprağa Kazandırıyoruz” Projesi ile hibe kazanan Nilüfer Belediyesi, bu proje kapsamında Ürünlü Mahallesinde bulunan Nilüfer Belediyesi Kent Bostanlarında Kompost Ünitesini kurdu.

 

1.2--Otel-restoran gibi işletmelerde ortaya çıkan yiyecek atıkları ile semt pazarlarında ortaya çıkan meyve ve sebze atıkları Kompost Ünitesi ile işlemden geçirerek organik gübreye dönüştürülecek.

 

1.3--Toplam bütçesi 263 bin lira olan projenin maliyetinin yüzde 75'inin BEBKA tarafından karşılandığını açıklayan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, projenin çevreye ve ekonomiye çok yönlü faydaları olduğunu belirtti.Başkan Erdem, elde edilen gübrenin de hem Kent Bostanlarinda kullanacağını hem de Nilüfer kırsalındaki çiftçilere dağıtılacağını belirtti.

 

Kaynak:Esra Özarfat-Bursa




Makalenin İzlenme Sayısı : 88

Eklenme Tarihi : 03.05.2023

Önceki sayfaya geri dön.