MAKALELER / Matematik Hesaplamada İleri Bilgisayar Programları








Matematik Hesaplamada İleri Bilgisayar Programları:

 

1--Math Professional, Android cihazlarınıza indirip kullanabileceğiniz bir matematik uygulaması.

 

1.2--Eğer profesyonel olarak hesaplarla ve rakamlarla uğraşıyorsanız ve bu alanda çalışıyorsanız Math Professional çok işinize yarayabilir.

 

1.3--Math Professional aslında profesyonel bir hesap makinası da diyebilirim. İnternet olmasına gerek olmadan akademik ve ileri seviye matematik işlemlerini yapabileceğiniz uygulama gerçekten kapsamlı özelliklere sahip diyebilirim.

 

1.4--Özelliklerinden bazılarını bilimsel hesap makinası, denklem çözücü, matriks çözücü, geometrik çözücü, istatistik araçlar, olasılık fonksiyonları, finansal araçlar ve eşdeğerlik hesaplayıcı olarak sıralayabilirim.

 

2-- Microsoft’un geliştirdiği Math Solver uygulaması karmaşık matematik sorularını çözmekle kalmıyor, videolu çözümünü de gösteriyor. Microsoft Math Solver Android ve iOS için ücretsiz indirilebiliyor.

 

3-- Özellikle öğrenciler arasında “Matematik sorunlarını çözen uygulama” olarak öne çıkan PhotoMath ve en az onun kadar popüler Mathpix’ten sonra karşımıza çıkan Microsoft Math Solver, Apple App Store ve Google Play Store’da ücretsiz olarak yayınlandı.

 

4--Diğer matematik sorusu, denklemi çözme uygulamaları gibi karışık ve karmaşık problemleri çözebilen Microsoft Math Solver’ın dikkat çeken yanı; problemi girmenize gerek bırakmaması.

 

4.1--Kağıdı taratmanız hesaplama için yeterli oluyor. Dilerseniz el yazısıyla girme seçeneği de var. Yapay zekadan güç alarak matematik problemlerinizi çözen uygulama çözemediği taktirde sizi -Bing arama motoru üzerinden- çözmenize yardımcı olabilecek arama sonucuna yönlendiriyor.

 

4.2--Ayrıca problemi temel alan videoları karşınıza çıkarıyor, problemin nasıl çözüldüğünü de görebiliyorsunuz.

 

Kaynak: https://www.tamindir.com/

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 3210

Eklenme Tarihi : 15.12.2019

Önceki sayfaya geri dön.