MAKALELER / Orman Yangınları-Avustralya, Teknolojinin Yardımıyla Orman Yangınlarını 1 Saat İçerisinde Söndürecek Programı





Orman Yangınları-Avustralya, Teknolojinin Yardımıyla Orman Yangınlarını 1 Saat İçerisinde Söndürecek Programı:

 

 1--Avustralya, sene başında onlarca kişinin ölümüne, milyarlarca hayvanın telef olmasına neden olan orman yangınlarını bir saatte söndürecek bir programı hayata geçireceklerini açıkladı.

 

2--2025'te başlayacak program dron, uydu teknolojisi ve yapay zeka yöntemlerinden faydalanarak Avustralya'nın herhangi bir yerinde çıkan yangını bir saat içinde takip edip söndürmeyi amaçlıyor.

 

3--Yangın Kalkanı Misyonu adı verilen program özellikle çalı yangınlarını uzaktan algılama teknolojileri sayesinde hızla tespit edip müdahale edecek.

 

3.1--Program için başlangıçta 37 milyon dolar olarak bütçenin ilerleyen zamanlarda ek fonlar ve yardımlar sayesinde 500 milyon dolara çıkması hedefleniyor.

 

4--Avustralya'daki yangınlarda ülkedeki ormanların beşte biri yok oldu.Avustralya yangınları sebebi ile 3 milyara yakın vahşi hayvan öldü ya da yerlerinden oldu

 

4.1--Avustralya'da 2019 sonu 2020 başında çıkan çalı yangınlarında 17 milyon ormanlık arazi kül olmuştu. Can ve mal kaybına da neden olan alevler 33 kişinin hayatını kaybetmesine 3 binden fazla evin ise kullanılamaz hale gelmesine neden olmuştu.

 

Kaynak: https://tr.euronews.com/




Makalenin İzlenme Sayısı : 87

Eklenme Tarihi : 03.05.2023

Önceki sayfaya geri dön.