MAKALELER / ISS İnternet Hızını İkiye Katladı






ISS İnternet Hızını İkiye Katladı:

 

1--İnternete en fazla ihtiyaç duyulan yerlerden bir tanesinin Uluslararası Uzay İstasyonu olduğunu söyleyebiliriz. Dünyanın en büyük uzay çalışmalarının yapıldığı yer, Dünyaya sürekli olarak veri gönderiyor. İşte haberimizin detayları.

 

2--Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS), 600 Mbps veri hızı yükseltmesi ile birlikte mevcut internet hızını 2 kat artırmış oldu. Böylece Dünyaya çok daha hızlı bir şekilde veri gönderimi sağlanacak. Kritik zamanlarda geri gönderiminin ne kadar önemli olduğu düşünülürse gelişim son derece önemli.

 

3--Uluslararası Uzay İstasyonu antenlerle veri gönderiyor.Birçok kişi uzay istasyonlarının nasıl çalıştığını henüz tam olarak bilmiyor. Kısaca anlatmak gerekirse uzay istasyonlarından alınan bütün veriler antenler aracılığıyla dünyaya gönderiyor. Dünyadaki özel yerlerde bulunan başka antenler ise bu verileri algılıyor.

 

4--İnternet hızının artırılması ile birlikte veri aktarımı sadece bir saniye gibi rakamlara kadar düşebildi. Böylece çok daha hızlı bir şekilde veri gönderimi sağlanacak ve uzay istasyonu ile olan bağlantı daha canlı bir hale gelecek. Uzay Ağı Yükseltme Projesi'nin lideri Risha George konuyla ilgili önemli açıklamalar yaparak internet hızının artırılmasını Mars projesi için de kritik gördüğünü ifade etti.

 

5--Uluslararası Uzay İstasyonu insanlık için önemli bir dönüm noktası denilebilir. Buradaki yapılacak yükseltme işlemi projelere büyük katkı sağlayacak

 

Kaynak: https://www.tamindir.com/ 





Makalenin İzlenme Sayısı : 622

Eklenme Tarihi : 15.12.2019

Önceki sayfaya geri dön.