MAKALELER / Çay İçmek Ölüm Riskini Azaltıyor





Çay İçmek Ölüm Riskini Azaltıyor:

 

1--Yeni bir araştırmaya göre göre, siyah çay içmek ölüm riskinin azalmasıyla ilişkilendirile- bilir. Annals of Internal Medicine'de yayınlanan çalışmada, her gün en az iki bardak çay içen kişilerin en düşük ölüm riskine sahip oldukları saptandı.

 

2--UK Biobank, 2006 ve 2010 yılları arasında beslenme ve sağlık durumuyla ilgili bir anketi dolduran 40 ila 69 yaşları arasındaki yarım milyon erkek ve kadına ilişkin verileri içermektedir. Ankete katılanların % 85’i düzenli olarak çay içtiğini, % 89’u ise siyah çay içtiğini bildirmiştir.

 

3--Günde iki veya daha fazla fincan çay tükettiğini bildiren katılımcıların ölüm riskinin, içmeyenlere kıyasla % 9 ila 13 oranında az olduğunu belirten araştırmacılar, katılımcıların ayrıca kahve içip içmemesi, çayına şeker veya süt eklemesi, tercih edilen çay sıcaklığı veya kafein metabolizmasındaki farklılıkların bu ilişkiyi etkilemediğini ifade ediyor.

 

3.1--Araştırmacılar, bulguların yüksek miktarlarda bile çay tüketiminin sağlıklı bir diyetin parçası olabileceğine işaret ettiğini belirtiyor.

 

Kaynak:HBTSayı:343-27.10.2022-www.scitechdailv.com/black-tea-eonsumation-llnked-to-a-lower-risk-of-death

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 91

Eklenme Tarihi : 07.03.2023

Önceki sayfaya geri dön.