MAKALELER / Kahvenin Sağlığa Faydaları-2





Kahvenin Sağlığa Faydaları-2:

 

1--Kahvedeki kafein, vücudunuzu yoğun efor sarf etmeye hazırlar, aktivite için yağ hücrelerini serbest bırakır ve adrenalini artırır ve fiziksel performansı %12 artırabilir

 

2--Kafein, vücudun yağ yakmasına yardımcı olur ve kilo verme ürünlerinde genellikle önemli bir bileşendir. Çalışmalar, yağ kaybını %29 artırabildiğini ve metabolizmayı obez olmayanlarda %11 ve obez kişilerde %10 artırabildiğini gösteriyor.

 

3--Araştırmacılar, kahve içenlerin kahve içmeyenlere göre demans ve Alzheimer has¬talığına yakalanma olasılığının %65 daha az olduğu sonucuna varıyor.

 

4--Araştırma, günde dört fincandan fazla kahve içen kişilerin, kahve içmeyen ve çok az içen katılımcılara kıyasla ölüm riskinin %64 oranında azaldığını ortaya koydu. Takip döneminde, 45 yaş ve üstü kahve içenlerde ölüm riskinde %30’a varan azalma görüldü

 

5--Dört fincan kahve potansiyel olarak karaciğer sirozu riskini %80 oranında azaltabilir.

 

6--Araştırmalar, günlük olarak düzenli kahve içen biri olarak tip 2 diyabet geliştirme olasılığınızın daha düşük olduğunu gösteriyor. Her fincan, riski %7 azaltır. Sık şekilde kafeinli kahve tüketimi karaciğer ve kolorektal kanser riskini azaltabilir.

 

Kaynak:HBTSayı:351-22.12.2022




Makalenin İzlenme Sayısı : 90

Eklenme Tarihi : 07.03.2023

Önceki sayfaya geri dön.