MAKALELER / Ginseng-Sağlığa Faydaları





Ginseng-Sağlığa Faydaları:

 

1-- Ginseng'in botanik ismi olan / "Panax", Yunanca "tamamen iyileştiren" ya da "her şeye iyi gelen", anlamına gelen "panacea" kelimesinden üretilmiştir.

 

1.1--Çin’de 2000 yıldır

 

1--koruyucu,

 

2--enerji verici,

 

3--stres giderici ve

 

4--tonik olarak kullanılmaktadır.

 

2--Ginseng, bilinen en etkin adaptojenlerdendir, vücudun strese karşı direnç kazanmasını sağladığı, fiziksel ve mental dayanıklılığı arttırdığı ifade edilmektedir.

 

3--Ginseng ile ilgili çok sayıda araştırma yapılmış ve bu araştırmalarda pek çok olumlu etkilerinin olduğu belirlenmiştir. Bu olumlu etkilerinin, yapısında bulunan çeşitli kimyasal bileşenlerin yanında esas olarak Ginsenosit'lerden kaynaklandığı bildirilmektedir.

 

4--Dolaşım sistemi üzerindeki etkileri sonucu; özellikle yoğun iş temposu altında çalışanların dayanıklılığı ve sporcularda performonsının arttırılmasında, vücuda enerji kazandırılmasında,

 

4.1--cinsel aktivitelerin arttırılmasında kullanılabileceği bildirilmektedir.

 

5--Yapılan araştırmalar; Ginseng'in merkezi sinir sistemini de olumlu yönde etkilediğini, özellikle orta yaşlı kişilerde konsantrasyon ve hafıza problemlerinin giderilmesinde pozitif etkilerinin olduğunu bildirmektedir.

 

6--İsviçre ve Almanya'da verimi arttırmak için birçok fabrika işçilerine çay saatlerinde Ginseng ürünleri sunulmaktadır.

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 85

Eklenme Tarihi : 07.03.2023

Önceki sayfaya geri dön.