MAKALELER / Milk Thistle-Sağlığa Karaciğer e Faydaları





Milk Thistle-Sağlığa Karaciğer e Faydaları:

 

1--Milk Thistle, Anadolu'da Batı Avrupa ve Amerika'nın bazı yörelerinde yetişen etken maddesi Silymarin olan bir bitkidir.

 

1.1--Karaciğer hücrelerini koruyucu ve onarıcı bir flavonoid olan Silymarin, Deve dikeni (Milk Thistle) bitkisinde zengin olarak bulunmaktadır.

 

1.2--Milk Thistle,'in içeriğindeki slymarin bilinen en etkili karaciğeri koruyucu özelliğe sahip olan maddedir.

 

1.3--Silymarin, karaciğer toksinlerinin hücre içine girmesini önleyerek karaciğerin zarar görmesini engellediği araştırmalar sonucunda belirlenmiştir.

 

1.4--İlaçların ve kimyasalların karaciğere vereceği zararı baskıladığı klinik çalışmalarda belirlenmiştir.

 

2--Yapılan araştırmalarda silymarin etken maddesi özellikle alkole ve kimyasal kaynaklı karaciğer hasarına ve virüslerin meydana getirdiği sorunlara karşı tedaviye yardımcı olduğu bildirilmektedir.

 

3--Ayrıca Milk Thistle’in içeriğindeki etken maddelerin özellikle de silymarin etken maddesinin bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilimsel bulgularda yer almaktadır.

 

4--Karaciğer yağlanmasında ve yağlanmanın sebep olduğu karaciğer deformasyonlarının önlenmesinde destek olabileceği gibi, yağların emilimini sağlayan safra akımını arttırarak hazmı kolaylaştırdığı ve sindirime yardımcı olduğu uzmanlar tarafından bildirilmektedir.

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 86

Eklenme Tarihi : 07.03.2023

Önceki sayfaya geri dön.