MAKALELER / Kanser-Kemoterapi-Bazen Daha Azı Daha Mı Yararlı





Kanser-Kemoterapi-Bazen Daha Azı Daha Mı Yararlı:

 

1--Klasik kemoterapide bedene hücre toksinleri verilir. Tümör hücreleri çok hızlı bölündükleri için bu duruma daha duyarlı tepki verir ve ölürler. Fakat bu tedavi bedene ve beyne zarar verdiği gibi her zaman tüm tümör hücrelerini öldürmez.

 

1.1--Çoğunlukla bazı tümör kök hücreleri hayatta kalır, ayrıca bir tümör içindeki genetik farklılıklar da bazı kanser hücrelerini hayat- tutabilir. Ve bunun sonucunda kanser genelde daha saldırgan ve dirençli bir şekilde nüksedebiliyor.

 

2--Bunun niçin böyle olduğunu ve nasıl önlenebileceğini Taipeh Üniversitesi’nden Kelvin Tsai ve Kaliforniya Üniversitesi’nden Valerie Weaver inceledi.

 

2.1--Sonuç olarak düşük dozlu terapide ELR+kemokinlerin açığa çıkmadığı görülürken, damar büyümesi, yeni kanser hücresi oluşumları ve bağışıklığın baskılanması gibi etkiler de ortaya çıkmamış.

 

2.2--Meme kanseri veya pankreas kanserine sahip fareler düşük dozlu kemoterapiyle daha uzun yaşamışlar.

 

2.3--Sonuçlar bağdokusu sinyallerinin küme gelişimini tetiklediğini göstermekte. Ve günlük olarak verilen düşük dozlu kemoterapiyle ya da kemokinin açığa çıkmasının önlenmesi halinde bağdokusuna bağlı tümörlerin iyileşme şansını arttığı anlaşılmaktadır.

 

3--Uzmanlar yöntemin araştırılmaya devam edilmesi gerektiğini ayrıca bu tedavi biçiminin her kanser türünde ve her hastada uygulanamaya cağını söylüyorlar. Ama yine de elde edilen bilgilerin, düşük dozlu kemoterapinin klinik araştırmalarla test edilmesine yardımcı olacağı inanılıyor. Bu şekilde hangi hastaların bu tür tedaviden yararlanabileceği tespit edilebilecek.

 

Kaynak:HBT-S:37-9.12.2016



Makalenin İzlenme Sayısı : 88

Eklenme Tarihi : 07.03.2023

Önceki sayfaya geri dön.