MAKALELER / Tekstil Kalite Kontrolunda Yapay Zekalı Çözüm





Tekstil Kalite Kontrolunda Yapay Zekalı Çözüm:

 

1--Kameralara entegre ettiği yapay zeka tabanlı yazılımlarıyla kameraları akıllandırarak birçok alanda hizmet veren Ayvos, son geliştirdiği yazılımı I-Fact ile tekstil sektöründe yaşanan problemlere yapay zeka ile çözüm üretmeyi amaçlıyor.

 

1.1--I Fact, halihazırda var olan kameralara entegre edilerek üretim süreçlerinde yaşanan, defolu ürün basımı, yanlış ürün sevkiyatı ve kalite kontrol aşamasında yaşanan sorunları çözüyor.

 

2--Ayvos Kurucu ve CEO’su Eray Hangül, bir yıl içerisinde tekstil sektöründe kullanılan kumaşların % 10’unun hatalı üretim sonucu boşa gittiğinin altını çizerek I-Fact ile üretimdeki aksamaların önüne geçip yaşanan bu zararı yüzde 1 seviyelerine indirmeyi hedeflediklerini belirtiyor.

 

2.1--Hangül, “Logo veya desen baskısı yapılan ürünlerde baskı renginde veya logo ya da desende karşılaşılan hataları anında tespit ederek gerekli bildirimleri yetkililere iletebiliyoruz. Böylece gerekli önlemlerin alınmasını sağlayarak üretimde verimliliğin artmasını sağlarken aynı zamanda üretimdeki aksaklıklarda da yüksek oranda düşüşler sağlıyor.

 

2.2--Bu sistemi, tüm video kayıt sistemleri ile entegre çalışan ve mevcut kameralara da kurulabiliyoruz. Ayrıca kalite kontrol aşamasında görsel kontrolü yaparak üretilen tüm ürünlerde şekil, boyut, desen, renk gibi özelliklerin ayrımını insan gözünden daha iyi yapabiliyor.

 

Kaynak:Para Dergisi-24-30.11.2019




Makalenin İzlenme Sayısı : 103

Eklenme Tarihi : 07.03.2023

Önceki sayfaya geri dön.