MAKALELER / Türk Dizileri Arjantinde Seviliyor





Türk Dizileri Arjantinde Seviliyor:

 

1--Perfil Gazetesi İnternet Sitesi Genel Editörü Ursula Ures Poreda, “Arjantin’in genel olarak Türk kültürüyle çok bağlantısı yok ve Türkiye’de ne yapılır, insanlar nasıldır pek bir bilgimiz yoktu. Dizilerle edebiyat ve güzel mekânlar gibi birçok şey keşfetmeye başladım ve daha çok araştırdım” dedi.

 

2--Türk yapımlarını diğerlerinden ayırt eden özelliğinin televizyonda uzun zamandır görmedikleri kaliteli sahneler olduğuna belirten Ures, “Bir de her dizinin kendine özgü oluşu. Mesela Binbir Gece’de dizilere nazaran, kostümüyle, dış çekimiyle harikaydı” ifadelerini kullandı.

 

2.1--Ursula Ures Poreda yapımların kaliteli içeriğe sahip olduğunu yineleyerek şunları söyledi:“Geçmişte Meksika dizileri çok ünlüydü. Başroldeki kız çok fakir, çöpü karıştırıyor ama saç modeli düzgün, makyajlı bu inanılması güç bir şey. Ama Türk dizilerinde her şey inandırıcı. Kadınlar aşırı estetikli değil, çok fazla makyaj yapmıyor, aşırı dekolteli giyinmiyor, aşk sahneleri cinsellik içermiyor” dedi.

 

3—Yorum:Kültür Bakanlığının türk dizilerini maddi ve manevi olarak destekleyici çalışmaları önemli.Özellikle 1950-60 lı yılların siyah beyaz filmelerinin yapay zekayla renklendirilerek yabancı ülkelerde beğeniye sunulması-ayrıca türk sanat müziği parçalarının ingilizce olarak orjinaline uygun yeniden seslendirilip türk dizileri gibi tanıtılması oldukça önemli olabilir.

 

 

Kaynak:AA

 

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 97

Eklenme Tarihi : 07.03.2023

Önceki sayfaya geri dön.