MAKALELER / İş Kazalarını Azaltma-Görüntülü Teyit Sistemi-Elektrik Dağıtım Sektörü





İş Kazalarını Azaltma-Görüntülü Teyit Sistemi-Elektrik Dağıtım Sektörü:

 

1--Yaklaşık 10 bin çalışan ile üç bölgede 21 milyondan fazla tüketiciye elektrik dağıtım ve perakende satış hizmetleri sunan Sabancı Holding ve E.ON ortaklığı Enerjisa Enerji, arıza, bakım ve onarım çalışmaları gibi operasyonların daha güvenli gerçekleştirilmesi amacıyla Görüntülü Teyit Sistemi geliştirdi.

 

2--Başkent EDAŞ, AYEDAŞ ve Toroslar EDAŞ dağıtım bölgelerinde yaşanan kritik kaza sayısı yeni sistemin kullanılması sayesinde % 40 azaldı.

 

2.1--Toplam 4500 Enerjisa Enerji çalışanının, günde ortalama 1.500 adet alçak ve yüksek gerilim iş emrini yerine getirirken kullandığı sistem sayesinde enerji verme/kesme, tesisata dokunmadan önce enerji kontrolü sağlama ve yüksekte çalışma gibi kritik işlemlerin kontrolü gerçek zamanlı şekilde yapılıyor.

 

3—Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar, çok tehlikeli olarak sınıflandırılan elektrik dağıtım sektöründe iş sağlığı ve iş güvenliği (İSG) tedbirlerini öncelik sıralamasında en başa koyduklarını ve uyguladıklarını söyledi.

 

3.1--İnsan faktöründen kaynaklanabilecek öngörülemeyen tehlikeleri de geliştirdikleri teknoloji ve standartlarla, riskleri henüz oluşmadan yok etmeyi amaçladıklarını belirten Pınar “İşte Görüntülü Teyit Sistemini bunun için geliştirdik.

 

3.2--Bir yılda kritik kaza sayısını % 40 azaltmayı başarmak, sıfır kaza hedefimize ulaşmada yolunda hepimizi motive etti. Ancak, rehavete kapılmayacağız ve bizi gerçek anlamda hayata bağlayan İSG kuralları çerçevesinde ve teknolojinin tüm imkânlarıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

 

Kaynak:Para Dergisi

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 120

Eklenme Tarihi : 10.01.2023

Önceki sayfaya geri dön.