MAKALELER / İnovasyon- Çevre Dostu Daldırma Galvaniz Tesisi





İnovasyon- Çevre Dostu Daldırma Galvaniz Tesisi:

 

1--Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ta-rafından 2007 yılında düzenlenen 1. İnovasyon Yanşması’da Süreç İnovasyonu Ödülü almaya hak kazanan Berdan Cıvata Makine, ödüllü Çevre Dostu Daldırma Galvaniz Tesisi Projesi’ni hayata geçiriyor.

 

2--Projelendirdikleri tesiste çelik bağlantı elemanlarını galvanizel kaplamadan önce asit yerine kum püskürtme ile temizleyecek olan firma, bu doğal malzeme ile çevreye zarar vermenin önüne geçmiş olacak. Bu sistemle kullanıcıya % 5-10 arasında tasarruf sağlayacak olan firma, yeni tesisini 1 milyon TL’Lik yatırımla kuracak.

 

2.1--“Mersin’in tek daldırma galvaniz tesisini, Türkiye’nin ise ilk çevre dostu galvaniz tesisini kuruyoruz” diyen Berdan Cıvata Makine San ve Tic. Limited Şirketi Genel Müdürü Haşan Şemsi, çalışmalarında insan ve doğa sağlığını düşünerek hareket ettiklerini söyledi.

 

2.2--Cıvata, somun ve saplama gibi çelik bağlantı elemanlarını galvanizle kaplamadan önce kum püskürtme yöntemiyle temizlediklerini açıklayan Şemsi, diğer firmaların bu işlemi asitle gerçekleştirdiğini bildirdi. Asidin de kum gibi tekrar tekrar kumlanabildiğini ancak bir süre sonra özelliğini yitirmeye başlaması nedeniyle küçük firmalar tarafından kanalizasyona, ırmağa ve toprağa döküldüğünü kaydeden Şemsi, “Bu işlem bir taraftan suda ve toprakta yaşayan canlılara ve içme suyuna, diğer tarafından işlemin uygulanması sırasında çalışan insanlara zarar veriyor.Kum ise tamamen doğal bir malzeme dedi. 




Makalenin İzlenme Sayısı : 110

Eklenme Tarihi : 10.01.2023

Önceki sayfaya geri dön.