MAKALELER / Çukurova-Sıcaklara Karşı Dev Sulu Fan





Çukurova-Sıcaklara Karşı Dev Sulu Fan:

 

1--Çukurova’da 40 dereceyi bulan sıcaklara karşı dev fanlar üreten Elektroser, şimdi de ortamın kuruluğunu alması için fanlarına ‘sulu’ özelliği kazandırdı. Özellikle otellerin tercih ettiği fanlar, sanayi tesisleri tarafından da ilgi görüyor.

 

2--AR-GE çalışmalarına sürekli devam ettiklerini anlatan Elektroser Limited Şirketi’nin sahibi Serdar Çelik, geçtiğimiz yıl özellikle otel sahiplerinden gelen talepler üzerine 2 ve 3 metre boylarında dev fanlar ürettiklerini hatırlattı. “Çukurova’da\35- 40 dereceyi bulan sıcaklar nedeniyle iş yapamamaktan yakınan otel sahipleri ve esnafın isteği üzerine imalatına başladığımız dev fanlar, fabrikalar, lokanta, otel, oyun parkları ve çay bahçelerine kadar birçok işletmenin talep ettiği bir ürün haline geldi” diyen Çelik, “Özellikle açık havada hizmet veren lokantalar yaz dönemlerinde sıcaktan büyük derecede etkileniyorlardı.Sıcağı en aza indirmek ve müşteri memnuniyetini sağlamak adına ürettiğimiz bu fanlar büyük ilgi gördü” dedi.

 

3--Sulu fanın tamamen doğal olduğunu, suyun serinliğini verdiğini ve bu özelliği nedeniyle doğal klima denilebileceğini belirten Çelik, şunları kaydetti: “ Tamamen doğal olsun diye gaz ve türevlerini kullanmadık. İmalatımızı tamamen su ve havayı kullanarak yapmak istedik.

 

3.1--Fanın arkasında bir su peteği var. Belli oranda su konuluyor, motor sayesinde devir daim yapıyor ve soğuk hava veriyor, ortamdaki kuruluğu alıyor. 2 metrelik fan 50-60 litre, 3 metrelik fan da 120 litre.Enerji tüketimi ise diğerlerine göre üçte bir oranında az. 2 metrelik fan1200, 3 metrelik fan ise 1500 watt motor gücünde çalışıyor.”


3.2--Çelik, 3 metre boyutundaki sulu fanın 15 metre, 2 metre olan sulu farım da 10 metreye kadar alanı soğuttuğunu söyledi.ortamdaki hava sıcaklığını 20-25 ye kadar düşürebiliyor” şeklinde konuştu.

 

4--Sulu fanın sahil kesimindeki otellerin bir bölümü tarafından tercih edildiğini ifade Çelik, şunları söyledi: “Sahil kenarındaki otellerin bir kısmına ulaşıldı.Çelik, “Ürünümüzü ayrıca İskenderun’daki haddehanecilerde aldılar.




Makalenin İzlenme Sayısı : 138

Eklenme Tarihi : 10.01.2023

Önceki sayfaya geri dön.