MAKALELER / Çiftlik-Verimli Çiftlikler





Çiftlik-Verimli Çiftlikler:

 

1--Yaklaşık 2 bin büyükbaş hayvanların bulunduğu Adana’daki Ali Baba Çiftliğinden, günlük 10 tondan fazla sütü Adana ve Mersin’de aracısız ırak doğrudan tüketiciye ulaşıyor.

 

1.1--İlk başta 350 dönümde, Amerika’dan 480 hayvan getirerek başladık. Yıllar içinde hayvanlarımız çoğaldı, Danimarka’dan Jersey ırkı inekler getirdik. Bunlar genetik yapıları daha güçlü, küçük oldukları için daha az yer kaplıyorlar, daha az yem tüketiyorlar, hastalıklara karşı daha dirençli ve süt kaliteleri çok iyi. Bu özelliklerinden dolayı, hedefimiz Jersey ırkının sayısını artırıp, Simental ile yarı yarıya orana ulaştırmak” dedi.

 

2--Günde ortalama 16 ton süt ürettiklerini kaydeden Acembekiroğlu, günlük süt üretiminin % 60’mı oluşturan 10 tondan fazlasını, kapıdan satış, kalan bölümünü süt ve süt ürünleri tüketici ile buluşturduklarını aktardı.

 

3--Acembekiroğlu, "Hayvan kalitesi, süt kalitesi, çiftlik yönetimi, hayvanların genetik yapısı, personel mutluluğu açılarından Türkiye'nin en iyi üç beş çiftliğinden birisiyiz" diye




Makalenin İzlenme Sayısı : 135

Eklenme Tarihi : 10.01.2023

Önceki sayfaya geri dön.