MAKALELER / Otellerin Sıcak Su İhtiyacı İçin Güneş Enerjisi-Örnek Proje





Otellerin Sıcak Su İhtiyacı İçin Güneş Enerjisi-Örnek Proje:

 

1--Güneş enerjisi sektöründe ve güneş kollektörü üretiminde güçlü fîrmalarından olan Ezinç AŞ, Kuşadası'nda bulunan Ephesia Hotel'in sıcak su ihtiyacını karşılamak üzere kuruduğu kollektörlerle yıllık 145 bin TL enerji tasarrufu sağlanırken, 100 dekar ormanı kurtarmaya eşdeğer karbondioksit salimim da önlemiş olacak.

 

1.1--Projenin Türkiye'de uygulanan, güneşin konum açışına göre çalışma evrelerinin zamanlamasını ayarlayan ilk proje olduğunu söyleyen Ezinç AŞ Genel Müdürü Mahmut Ezinç, “Uygulama yapmış olduğumuz otel binasının mimarisinin yarım ay şeklinde olması sebebiyle otel gün boyunca tam verimlilikte sıcak su elde edebiliyor ve gölgelenme olmuyor. Estetik görüntü de bozulmuyor" dedi. Ezinç, son olarak Kuşadası'ndaki Ephesia Hotel'in sıcak su ihtiyacını karşılayacak 292 güneş kollektörünün üretim ve kurulumunu yaptı.

 

2--Toplamda 716 bin 26 metrekare kol- lektör kullanılırken, proje 28 günde tamamlandı. Otel bu sistemle yıllık 429 MWh enerji tasarrufu yapacak. Bunun parasal değeri ise bugünkü değerle yılda 145 bin TL olacak" diye konuştu.

 

2.1--Projeyle çevreye büyük bir katkı sağlanacağını söyleyen Ezinç, “Doğaya yıllık 286 bin 23 kg karbondioksit salımı engellendi. Bu miktarı çevresel fayda olarak, 1430 adet yetişkin ağacın çevreye verdiği katkı şeklinde ölçülüyor ve 100 dekarlık ormana eşdeğer" dedi




Makalenin İzlenme Sayısı : 101

Eklenme Tarihi : 10.01.2023

Önceki sayfaya geri dön.