MAKALELER / Biyodizel-Kızartma Yağlarından Elde Edilen Biyodizel İle Araçların Yakıt İhtiyacını Karşılamak





Biyodizel-Kızartma Yağlarından Elde Edilen Biyodizel İle Araçların Yakıt İhtiyacını Karşılamak:

 

1--Kızartma yağını sadece bir kez kullandıklarını, böylece tekrar tekrar kullanma nedeniyle ortaya çıkan mide yanmasının önüne geçtiklerini ifade eden Kuyu, kullanılmış yağları ‘biodizel’ olarak değerlendirdiklerini vurguladı.

 

1.1--Biodizel yakıt üretme uygulamasına 3 yıl önce başladıklarını belirten Kuyu, “İşletmemizin bahçesinde bu uygulama için ayrı bir kapak mekan hazırladık. Yalnızca kendi yağımızı kullanıyoruz ve ürettiğimiz yakıtı da yine yalnızca kendi araçlarımızda tüketiyoruz.

 

1.2--Bu uygulama bizim yakıt gereksinimimizin % 60’mı karşılıyor. Aslında kızartma yağlarımızın % 100’ünü dönüştürüyoruz ancak araçlarımız çok olduğu için ancak % 60 oranında gereksinimimize cevap veriyor.

 

2--Enerjiyi doğru kullanma konusunda başka uygulamalarımız da var. Örnek olarak, buzdolaplarımızın soğutma işlevi iki ayrı ünite ile gerçekleştiriliyor. Elektrik ve doğalgaz. Elektrikler kesildiği r zaman soğutma işlemi doğalgaz ile yapılıyor.Çıkan sıcak suyu ise bulaşıkta kullanılmak üzere değerlendiriyoruz.

 

3--Aynı zamanda, dağıtım sürecinde kullanılan ısı yalıtımlı thermbox taşıma sistemlerimiz yemeklerimizin besin değerlerini kaybetmeden son tüketiciye ulaştırılmasını sapıyor” açıklamasında bulundu

 

Kaynak:Dünya Gazetesi

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 140

Eklenme Tarihi : 10.01.2023

Önceki sayfaya geri dön.