MAKALELER / Narenciye Bahçelerini Dona Karşı Rüzgar Pervanesi Koruyor





Narenciye Bahçelerini Dona Karşı Rüzgar Pervanesi Koruyor:

 

1--Çetin geçen kış şartlarından doğrudan etkilenen narenciye üreticisini artık rüzgar pervaneleri koruyor.

 

1.1--Bahçelerdeki havanın hızlı hareket etmesini sağlayarak, soğuk havanın ürünlere ulaşmasını engelleyen rüzgar pervaneleri, 36 bin dolara satılırken, üreticiler tarafından yoğun ilgi görüyor.

 

2--Geçtiğimiz sezon özellikle narenciye bahçelerinin dondan dolayı ciddi zararlar gördüğünü, bu dönemde üreticilerin ciddi kayıplarının olduğunu belirten Kepme, şunları söyledi: “Üreticiler, bu sene zararlannı minimize etmek istiyorlar. Onun için de bahçelerini koruma altına alıyor ve rüzgar makinelerini tercih ediyorlar. Pervaneler havanın hızlı dönmesini sağlayarak donun bahçede oluşmasını önlüyor.

 

3--Bir rüzgar pervanesiyle yaklaşık 60 dönümün üzerine kurulu bir bahçe korunabiliyor. Chinook fan pervanesi geliştirilen yapısıyla 80 derecelik alan dilim açısına sahip. Bu yapısı onu diğer rakip fan pervane kanatlarından farklı kılıyor. Diğer fan pervaneleri havayı 45 ila 60 derece daire dilim açısı ile hareket ettirirken, Chinook pervaneleri koruma alanındaki dilim açısı 80 derece genişletilmiş ve bu da önemli derecede hızı ve korunması gereken alandaki hava hareketini artırmıştır.”

 

Kaynak:Dünya Gazetesi




Makalenin İzlenme Sayısı : 96

Eklenme Tarihi : 10.01.2023

Önceki sayfaya geri dön.